Öğretmene delgeçli şiddet

Kastamonu'da öğretmen Selman Gökkaya öğrencisinin velisini konuşmak için okula çağırdı ama görüşme kanlı bitti. Öğrenci velisi öğretmenle konuşurken sinirlendi, kafasına delgeçle vurdu. Öğretmenin kafasına beş dikiş atıldı.

Gündem 26 Eylül 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Selman Gökkaya.

Kastamonu’da yaşayan Selman Gökkaya Hacıbey Ortaokulu’nda öğretmendi. Önceki gün her zaman olduğu gibi okuluna gitti, bir öğrenci velisini çocuğunun disiplin sorunu nedeniyle okula çağırmıştı, onu bekliyordu. Veli geldi ve müdür yardımcısının odasında öğretmen Selman Gökkaya ile buluştu. Buluşmada aniden tartışma çıktı ve veli müdür yardımcısının masasındaki delgeçle öğretmenin kafasına vurdu. Öğretmen kanlar içinde hastaneye koştu, başına beş dikiş atıldı.

Darp ve 10 gün iş göremez raporu alan Gökkaya polise giderek veliden şikayetçi oldu. Öğretmen Gökkaya velinin kendisini tehdit ettiğini, ailesine küfürler savurduğunu anlattı. Veli G.B. polis ekiplerince gözaltına alındı. Öğretmen Gökkaya sonra yaptığı açıklamada velinin intikam için geldiğini düşündüğünü söyledi:

“Hareketleriyle, tavırlarıyla, konuşmasıyla intikam alacağını zaten beyan etti. Velimiz bizlere şiddeti layık gördü ama bizler yine öğretmenliği peygamber mesleği olarak görüyoruz. Fakat bazı noktalarda kendimizi yalnız hissediyoruz. Önümüzdeki ay yasama dönemi açılıyor. Öğretmenlik Meslek Kanunu’ndaki eksik kısımların tamamlanmasını istiyoruz. Özellikle eğitimciye şiddeti mutlaka ele almalarını bekliyoruz.”

Eğitim-Bir-Sen Kastamonu Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu ise yasal düzenlemenin önemine değindi ve “Öğretmene şiddet meselesi toplumun geleceğini tehdit ediyor. Eğitim-Bir-Sen olarak, meslek kanunu hazırlanırken bu sıkıntının yer almasını istemiştik. Eğitimciye yönelik şiddete karşı özel düzenleme gerektiğini biliyor, söylüyor ve talep ediyoruz” dedi.

Şiddet sarmalı: Oto galericiler, müteahhidi dövüp senet imzalattıŞiddet sarmalı: Oto galericiler, müteahhidi dövüp senet imzalattı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.