Ogün Samast’ın babası 10Haber’e konuştu: Nasıl gittiyse öyle gelsin

15 Kasım akşam saatlerinde Bolu’da tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye olan Ogün Samast Trabzon’daki aile evine gitmedi. 10Haber’in ulaştığı baba Ahmet Samast “Ben almaya gitmedim. Nasıl gittiyse öyle gelsin” dedi.

Gündem 16 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i 19 Ocak 2007’de öldüren Ogün Samast 16 yıllık cezasının ardından tutuklu bulunduğu cezaevinden 15 Kasım’da tahliye edildi.

Demirören Haber Ajansı’nın haberinde göre Samast’ı cezaevi kapısında ailesi karşıladı. Fakat 10Haber’in kaynaklardan edindiği bilgiye göre “tahliye edildi” bilgisi gazetecilere geç verildiği için Samast cezaevinden çıkarken görüntülenemedi.

10Haber Samast’a ulaşmak için aile üyelerini de aradı. Telefonu açan Samast’ın babası Ahmet Samast oğlunu cezaevinden almak için Bolu’ya gitmediğini belirterek “Ben almaya gitmedim. Nasıl gittiyse öyle gelsin” dedi. Konu hakkında başkaca bir soruya cevap vermeyen baba Samast ardından telefonu kapattı.

Ogün Samast’ın babasının sorularımıza yanıt vermek istememesinin ardından abisi Ümit Samast’a ulaştık. Ümit Samast da konuşmak istemediğini belirtip “Ogün’ü bulursanız konuşursunuz” dedi.

10Haber’in kaynaklarından edindiği bilgiye göre tahliye olduktan sonra ailesiyle Bolu’dan ayrıldığı söylenen Samast Trabzon’daki babaevine dönmedi.

Çal Camili Köyü muhtarı Aziz Demir 10Haber’e yaptığı açıklamada Samast ailesinin 14 Kasım’da sessiz sedasız köyden ayrıldığını söylerken “Kimseye bir şey demediler. Çok iyi insanlardır, yıllardır komşularımız” dedi.

Demir “Köye gelmediler. Emniyet de aradı, bilgi almak istedi. Onlara da söyledim. Gelmediler, geleceklerini de düşünmüyorum” diye konuştu.

Ogün Samast’ın babası Ahmet Samast oğlunu karşılamak için cezaevinin buulunduğu Bolu’ya gitmediğini söylerken, köy muhtarı baba Samast’ın aile üyeleriyle köyden sessizce ayrıldığını belirtti. Yani ya Ogün Samast’ın nerede olduğu gerçekten bilinmiyor ya da aile Samast’a ulaşılmasını engelliyor.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nden açıklama

16 yıl 10 aydır cezaevinde bulunan Samast’ın 2020’de tahliye olması bekleniyordu. Fakat cezaevinde işlediği bir suçtan dolayı aldığı ceza nedeniyle cezaevindeydi. Tahliye edilme nedeni olarak ‘iyi hal’ indiriminden yararlandığına yönelik tepkilerin ardından Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Samast’ın denetimli serbestlik hakkının 19 Şubat 2022 tarihinde doğmuş olmasına rağmen, denetimli serbestlikten yararlandırılmadığı belirtilerek, “Adı geçen hükümlü hakkında 19 Ocak 2023 ve 13 Temmuz 2023 tarihlerinde yapılan değerlendirmelerde koşullu salıverilmesine uygun olmadığına karar verilmiş, şartlı tahliyesi 15 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda, 7456 sayılı Kanun ile yapılan infaza ilişkin düzenlemelerden istifade etmesi söz konusu değildir. 5275 sayılı Kanunun genel hükümlerine göre cezası infaz edilmiştir” dendi.

Hrant Dink'in katili aramızda! Ogün Samast serbestHrant Dink’in katili aramızda! Ogün Samast serbest

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.