Stajyer çocuğun kafası makineye sıkıştı

İstanbul Büyükçekmece'de staj yaptığı iş yerinde kafası saç büküm makinesine sıkışan 14 yaşındaki Arda Tonbul ağır yaralandı. 16 dakika kurtarılmayı bekleyen Tonbul günlerdir yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor.

Gündem 14 Ocak 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
BUYUKCEKMECE'DE STAJ GORDUGU IS YERINDE KAFASI SAC BUKUM MAKINESINE SIKISAN 14 YASINDAKI ARDA TONBUL AGIR YARALANDI. KAFASI SIKISTIGI YERDE 16 DAKIKA BOYUNCA KURTARILMAYI BEKLEYEN TONBUL, GUNLERDIR YOGUN BAKIMDA YASAM MUCADELESI VERIYOR. FOTO:ISTANBUL-DHA

14 yaşındaki Arda Tonbul Mesleki Eğitim Merkezi’nde (MESEM) haftanın bir günü okulda eğitim görüyor, pratik eğitimi için de haftanın dört günü Karaağaç Mahallesi İstanbul Caddesi’nde metal, demir ve çelik alanında faaliyet gösteren bir işletmede çalışıyordu.

14 yaşındaki Arda Tonbul haftanın bir günü okula, geri kalan dört gün ise staj yaptığı metal işletmesinde çalışıyordu.

9 Ocak Salı günü öğle saatlerinde usta gözetiminde saç büküm makinesinde çalışan Tonbul bir ara yalnız kaldı ve saç büküm makinesine bakarken ayağı farkında olmadan makinenin çalıştırma pedalına çarptı. Bir anda harekete geçen makine Arda Tonbul’un kafasını sıkıştırdı. Kaza iddiaya göre 16 dakika sonra fark edildi. Ağır yaralı öğrenci sağlık ekiplerinin ambulanstaki ilk müdahalesinden sonra hastaneye kaldırıldı. Günlerdir yoğun bakımda hayat mücadelesi veren Tonbul’un hayati tehlikesi sürüyor.

Büyükçekmece’de staj yaptığı iş yerinde kafası saç büküm makinesine sıkışan Arda Tonbul günlerdir yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor.

25 dakika kalp masajı ile hayata geri döndürmüşler

Baba Raşit Tonbul “Çocukların o makineyi kullanmasının kesinlikle yasak olduğunu biliyorum. Ancak ustasıyla beraber yapar bunu. Ustanın bir işi çıkmış, oradan ayrılmış. Çocuk merak ediyor öğrenme arzusu da var, kafasını makinenin arasına sokmuş, bir cisim, parça mı vardı onu bilmiyoruz tabii ki. O esnada haberi olmadan pedala ayağını dokunmuş ve kafasını sıkıştırmış. Olay yerinde çocuk 16 dakika kalmış makinede. Kimse yokmuş. Görünce haber vermişler ve o şekilde çocuğu kurtarmışlar. Ambulans çağırmışlar. Orada bir görevli olsa belki çocuğum ilk darbede kurtulabilecekmiş. Hastaneye getirmişler, hastanede doktorlar 25 dakika kalp masajı yaparak çocuğumu hayata döndürmüş.16 dakika çok uzun süre. Kazada büyük ihmal olduğunu görüyoruz. Bu ihmalkarlığın da üzerine düşülmediğini, gizlendiğini de görüyoruz. Dröt gündür yoğun bakımda yatıyor, hayati tehlikesi var. Sabahtan gece yarılarına kadar bekliyoruz burada. Çocuğumun bir an önce sağlığına kavuşmasını istiyorum” dedi.

Güngören Belediyesi'nin şantiyesindeki iş kazasında çocuk işçi öldüGüngören Belediyesi’nin şantiyesindeki iş kazasında çocuk işçi öldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.