Okuldan atılan öğrencinin kurşun yağdırdığı müdür hayatını kaybetti

Eyüpsultan'da 17 yaşındaki Iraklı lise öğrencisi Y.K. okuldan atılmasından sorumlu tuttuğu okul müdürüne silahla ateş etti. Y.K. kısa sürede yakalandı, Oktugan ağır yaralı olarak götürüldüğü hastanede hayatını kaybetti.

Gündem 8 Mayıs 2024
Saldırıya uğrayan okul müdürü İbrahim Oktugan

İstanbul’da Iraklı 17 yaşındaki Y.K. adlı öğrenci iddiaya göre Eyüpsultan ilçesinde özel bir lisede Aralık 2023’te öğretmeni ve ardından 74 yaşındaki okul müdürü İbrahim Oktugan’la yaşadığı sorunlardan sonra okuldan atıldı.

Y.K. beş ay sonra okula geldi ve Oktugan’ın odasına girerek silahla üç el ateş ettikten sonra kaçtı. Silah sesleri üzerine Oktugan’ın odasına giren öğretmenler durumu polise bildirdi. Okul müdürü ağır yaralı şekilde hastaneye kaldırdı ama kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Y.K. ise kısa sürede yakaladı.

Okul çevresinde esnaf olan Halil Çiçek “Bu okulu iyi biliyoruz. Buranın müdürü disiplinli bir insandı. Iraklı çocuk okuldan atılmış. 5-6 ay sonra gelip müdürü vuruyor. Biz de olayı duyduğumuzda şaşkınlığa uğradık” dedi.

Üst üste gelen silahlı saldırılardan sonra ‘Daltonlar’a İstanbul’da büyük operasyonÜst üste gelen silahlı saldırılardan sonra ‘Daltonlar’a İstanbul’da büyük operasyon

İstanbul Emniyet Müdürlüğü de saldırıyla ilgili yazılı açıklamada “Emniyet Müdürlüğü görevlilerince saat 10.30 sıralarında Eyüpsultan ilçesi Alibeyköy Mahallesinde faaliyet gösteren bir lisede silahlı kavga çıktığının belirlenmesi üzerine ivedi bir şekilde olay yerine intikal edilmiştir. Olay yerinde okul müdürü olduğu belirlenen İ.O. isimli şahsın vücudunun çeşitli yerlerinden silah ile yaralandığı görülmüş, sağlık görevlileri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılan şahsın hayati tehlikesinin olduğu anlaşılmış, olay yerinde iki adet boş kovan ele geçirilmiştir. Yürütülen saha çalışmalarında 2024 yılı ocak ayı içinde disiplinsiz davranışları nedeniyle okul idaresi tarafından okuldan atıldığı anlaşılan yaşı küçük Y.K. isimli şahsın bu gerekçe ile okul müdürü İ.O. isimli şahsı silah ile yaraladığı belirlenmiştir. Çalışmalar kapsamında Y.K. isimli şahıs aynı gün görevlilerce yakalanmış, şahsa yönelik yapılan sorgulamada “Taksirle Yaralama” ve “6136 SKM” suçlarından kaydı olduğu belirlenmiş, ayrıca “Kayıp Şahıs” kaydının olduğu da tespit edilmiştir” dendi.

Saldırgan tutuklandı

Olay sonrası yakalanan Y.K. emniyet işlemlerinin ardından savcılığa sevk edildi ve mahkeme tarafından ‘kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak adam öldürme’ suçundan tutuklandı.

‘Yaşananları kendime yediremedim’

Saldırganın ifadesi ise şöyle: “Hatırlayamadığım bir tarihte sınıfımdayken disiplin cezalarından dolayı annemin geldiğini öğrendim. Müdür İbrahim Oktugan’ın odasına gittim annemle birlikte oturuyorlardı. Ben anneme Arapça bir şeyler söylemek istediğim esnada ‘Burası Türkiye Cumhuriyeti benim okulumda kimse bu şekilde başka dil konuşamaz.’ diye karşı çıktı ve anneme hakaret etti. Aramızda sözlü bir tartışma yaşandı detayını hatırlamıyorum ancak fizik tartışmaya dönmedi. Annemin üzerine yürümesi üzerine biz de polisi aradık ve daha sonra okulu terk ettik.

Bu olaydan sonra bir daha okula dönmedim. Anneme yapmış olduğu bu olaydan dolayı yaşananları kendime yediremedim. Olaydan bir gün önce aynı okulda okuyan aynı zamanda Abdulsamet A.’nın kuzeni olan G.A.‘yı gördüm. O okulda okuyan birini görünce yaşadığım bu olay aklıma geldi, tekrar sinir oldum. Hala okulda olduğu öğrenince, ‘Gelip dövsem iyi olmaz mı’ dedim. O da ‘Çok iyi olur kanka karnına vurursun. Hatta bacağına vurursan ölmez karnına sık.’ dedi. Ben de Gaziosmanpaşa’da Mehmet K. isimli şahıstan 10 bin TL karşılığında aldığım tabanca ile okula gitmeye karar verdim. Kimseyi bir şey söylemeden hızlı bir şekilde odasına geçtim. Masada oturuyordu. Beni görünce ayağa kalktı.

‘Amacım dövmekti’

Amacım ayaklarından vurmaktı ama bir anda kolunu dirseğini kırıp kendi yüzüne doğru havaya kaldırınca bana vuracağını düşünerek koluna doğru ateş ettim. İki tane mermi vardı ikisi de karnına geldi. Bana saldıracağını düşünerek ateş ettim. Daha sonra hızlı bir şekilde odadan çıkıp kapıya yöneldim. O esnada peşinden kimsenin gelmemesi için silahı yere doğrultarak peşimden gelmeyin dedim. Silahın içi boştu kim olduğunu bilmediğim bir çocuk kapıyı açtı. Amacım öldürmek değildi, amacım dövmekti. Bana karşılık verince kendimi korumak için silahı kullandım.

Kullandığım tabancayı ve telefonu Alibeyköy Barajı’na attım. Sosyal medyada paylaşmış olduğum başkasının sesi olan kafasına sıktığım sözleri olan görüntümü olaydan iki gün önce paylaşmıştım. Olaydan sonra kimseyi arayıp yardım istemedim. Öldürme kastım yoktur. Pişmanım.”

Huzurevinde bıçaklı saldırı: 2 ölü, 1 yaralıHuzurevinde bıçaklı saldırı: 2 ölü, 1 yaralı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.