Skandaldan öte: Engelli okulunda öğretmen Down sendromlu çocuğu tekme tokat dövdü

Şiddet okullarda kol geziyor. Ankara’da engellilerin devam ettiği bir okulda öğretmen down sendromlu öğrencisini dakikalarca yerde tekmeledi, Çorum’da bir öğrencinin yakınları okul müdürünü ve görevlisini zincirlerle dövdü.

Gündem 6 Haziran 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı

7 Mayıs’ta İstanbul’da okuldan atılan 17 yaşındaki Iraklı Y.K.’nın, okuduğu lisenin müdürünü silahla öldürmesi sonrasında eğitim sendikaları eğitimde şiddete dikkat çekmek için eylemler düzenlemiş, caydırıcı yasalar hazırlanmasını talep etmişti.

Ancak sadece dün meydana gelen birbirinden bağımsız iki olay bile şiddetin eğitimde ne kadar derine kök saldığını gözler önüne serdi.

Savunma: Kalorifer peteğine çarptı

İlk olay Ankara’da engelli öğrencilerin devam ettiği bir özel eğitim okulunda meydana geldi.

Özel eğitim öğretmeni Mücahit Mert Hepgümüş, down sendromlu Berat Ü.’nün (17) annesi Serap C.’yi telefonla arayarak, ‘Berat, bugün beni üzdü. Arkadaşıyla aralarında sürtüşmeler oldu. Dudağı kanadı’ dedi.

Okul dönüşü oğlunu servisten alan Serap C., vücudunda morluklar olduğunu gördü. Serap C.’nin izlerin nasıl oluştuğunu sorması üzerine Berat Ü., ‘Hoca yaptı’ dedi. Pazartesi günü okula giden Seray C., olayla ilgili müdür yardımcısı ile görüştü.

Seray C.’ye, oğlu Berat’ın arkadaşı ile yaşadığı sürtüşme sonucu yüzünü kalorifer peteğine çarptığı, öğretmen Mücahit Mert Hepgümüş’ün ise özel eğitimde kullanılması gereken bazı sert tavır ve davranışlarda bulunduğu ve çok büyütülecek bir problem yaşanmadığı söylendi.

Kameralara annenin ısrarı sayesinde bakıldı

Annenin ısrarı üzerine okulun güvenlik kamerası görüntüleri incelendi. Kamera kayıtları incelendiğinde down sendromlu Berat’ın öğretmeni tarafından dövüldüğü ortaya çıktı.

Kameraya yansıyan görüntülerde, Hepgümüş’ün ayaklarıyla Berat’ın üstüne bastığı, yerlerde sürüklediği, tekme attığı anlar yer aldı. O gün okulda nöbetçi olan ve aynı zamanda şiddet uygulayan Hepgümüş’ün eşi olan Z.H.’nin ise olay anında eşinin yanından geçip gittiği görüldü.

Görüntüleri izledikten sonra şok olan ve oğlu için hastaneden darp raporu alan Serap C., avukatı Çiğdem Tan aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine gözaltına alınan Mücahit Mert Hepgümüş, “Berat’ı sınıfa götürmek için ikna etmeye çalışıyordum” dedi. Hepgümüş, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. 1,5 yıla kadar hapsi isteniyor.

Hem müdürü hem görevliyi dövdüler

İkinci olay ise Çorum’da Gülabibey Mahallesi’nde bulunan Başöğretmen İmam Hatip Ortaokulu’nda meydana geldi.

Okul müdürü Hacı Ömer Atılgan ve okul görevlisi Mehmet Öztürk, okulda fenalaşan S.D.S. isimli öğrencinin yakınları Irak uyruklu 2 kişi tarafından zincirlerle dövüldü. Saldırganların “Neden önce bize haber vermediniz?” diyerek saldırıya başladığı öğrenildi. Sesleri duyan diğer öğretmenlerin geldiğini gören şüpheliler okuldan kaçarken, ihbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

okul müdürü ve görevlisinin iki saldırgan tarafından zincirlerle dövüldüğü anlar güvenlik kamerasına yakalandı.

Yaralanan okul müdürü ve okul görevlisi ambulansla hastaneye kaldırılırken, olay anları ise okulun güvenlik kamerasına yansıdı.

Kaçan şüphelilerin yakalanması için polis çalışma başlattı. Çorum Valiliği olayı titizlikle takip ettiklerini bildiren bir açıklama yaptı.

Down sendromlu bebek davasında hekimle aile karşı karşıya: Ortada 21 milyonluk ceza varDown sendromlu bebek davasında hekimle aile karşı karşıya: Ortada 21 milyonluk ceza var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.