Olay yeri Edirne: Fail Pakistanlı, mağdur Hindistanlı

Hindistanlı Akhıl Krıshnan Radhakrıshnan aylık 180 bin TL maaş vaadiyle geldiği Edirne'de bir grup Pakistanlı tarafından rehin alındı. Polis, ailesinden iki milyon rupi fidye istenen Radhakrıshnan’ı operasyonla kurtardı.

Gündem 20 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Edirne'deki rehine krizine polis son verdi.

Hindistan’dan İstanbul’a 18 Nisan’da çalışmak için gelen Akhıl Krıshnan Radhakrıshnan bir lokantada bulaşıkçı olarak çalışmaya başladı. Arkadaşları aracılığıyla tanıştığı birileri tarafından Edirne’ye davet edildi. Emlak işiyle ilgilendiklerini söylediler, Radhakrıshnan’a “Bize emlakçılık ve tercümanlık yapacaksın, ayda 180 bin lira kazanacaksın” dediler.

Bu vaade inanan Radhakrıshnan otobüsle Edirne’ye geldi ve telefonda konuştuğu kişilerin verdiği adrese gitti. Radhakrıshnan burada el ve ayakları bağlanarak rehin alındı.

Onu kaçıranlar Hindistan’daki ailesini görüntülü arayarak iki milyon Rupi (yaklaşık 775 bin TL) fidye istedi. Fidyeyi ödemek için süre isteyen aile durumu İstanbul’daki arkadaşına bildirdi.

12 saatlik rehine krizi: Boşandığı kadını çocuğuyla tehdit etti12 saatlik rehine krizi: Boşandığı kadını çocuğuyla tehdit etti

Edirne Emniyet Müdürlüğü haberdar edildi ve polis harekete geçti. Asayiş Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışmasıyla Radhakrıshnan’ın Yancıkçı Şahin Mahallesi, Şeyh Çelebi Camii Sokak’ta bir evde rehin tutulduğu belirlendi.

Gece yarısı düzenlenen operasyonda çevrede önlem alan polis bir kişiyi yolda kaçarken, birini iki apartman arasındaki boşlukta, bir kişiyi de kömürlükte yakalayarak gözaltına aldı.

Polis evde ve şüphelilerin üstünde yaptığı aramalarda ruhsatsız bir pompalı tüfek, dört fişek, kesici aletler, 220 euro ve 16 bin 230 lira ele geçirdi.

Rehin tutulan Radhakrıshnan kurtarıldı. Kurtarılınca kendisini kurtaran polise sarılıp sevinç gözyaşları döken Radhakrıshnan hemen ailesini arayarak kurtarıldığını bildirdi. Polisin gözaltına aldıklarının Pakistan uyruklu olduğu belirlendi.

Rehin alan kişilere evini kiraya veren ve “asayiş” ile “narkotik” suçlarından kaydı bulunan M.K. de (21) polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Şüpheliler hakkında “Yağma,” “Gasp,” “Tehdit,” “Kasten yaralama,” “Kişiyi hürriyetinden alıkoyma,” “Göçmen kaçakçılığı” suçlarından soruşturma başlatıldı.

Gebze'deki rehinenin abisi: Kimse haber vermedi, televizyondan öğrendikGebze’deki rehinenin abisi: Kimse haber vermedi, televizyondan öğrendik

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.