Öldürdüğü kadının cesedini teknede saklamak için günlerce çuvalla buz taşımış

Hilmiye Tuğba Esgin cinayetinde korkunç detaylar ortaya çıktı. Cesedi bir balıkçı teknesindeki derin dondurucuda bulunan Esgin cinayetiyle ilgili tekne sahibi Şenol Arslan tutuklandı. Arslan’ın tekneye günlerce buz taşıdığı ortaya çıktı.

Gündem 13 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
İzmir'deki cinayetle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Türkiye’nin konuştuğu cinayet 6 Ağustos’ta akşam saatlerinde İzmir’in Karşıyaka ilçesi Bostanlı İskelesi yakınlarındaki balıkçı barınağında işlendi. Balıkçı barınağında rutin kontrol yapan güvenlik güçleri de bir tekneden kötü koku geldiğini fark etti.

Teknede yapılan incelemede buzluk içinde bir kadın cesedi bulundu, cesedin Hilmiye Tuğba Esgin’e ait olduğu belirlendi. Savcı ve güvenlik güçlerinin olay yerindeki incelemelerinin ardından Esgin’in cansız bedeni İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Vücudunda kesici ve delici alet yarası bulunmayan Esgin’in kesin ölüm nedeni tespiti için otopsi yapılacaktı. Polis olayın ardından tekne sahibi Şenol A., eşi Belgin A. ve tekne tamircisi K.B.Ö.’yü gözaltına aldı.

Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturmasında cinayetin arkasından yasak aşk çıktı.

Cesedi teknede buzlukta bulunan kadın boğularak öldürülmüş, tekne sahibiyle de sevgiliymişCesedi teknede buzlukta bulunan kadın boğularak öldürülmüş, tekne sahibiyle de sevgiliymiş

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri cinayetten önce Belgin A.’nın eşi Şenol A.’yı teknede Tuğba Esgin ile bastığını, sonra da genç kadının boğularak öldürüldüğünü belirledi. Gözaltındaki üçüncü isim K.B.Ö.’nün tekne tamircisi olduğu, Şenol A. tarafından bozuk tekneyi yaptırmak için çağrıldığı öğrenildi.

Şenol A.’nın polisler tarafından yakalanmasaydı arızalı tekneyi yaptırıp açılarak cesedi denize atmayı planladığı anlaşıldı. Sahil Güvenlik ekiplerinin denizde devriye görevini yaparken köpeklerinin koku almasıyla cesedin bulunduğu ve cinayeti ortaya çıktığı bildirildi.

Boğularak öldürülen genç kadının cesedinin 39 derece sıcaklıkta kokmasın diye Şenol A. tarafından 4-5 gündür teknedeki buzlukta saklandığı, şüphelinin buzlar eridikçe tekneye çuval çuval buz taşıdığı belirlendi. Şenol A.’nın tiner de getirerek kimyasal maddelerle cesedin kokusunu bastırmaya çalıştığı öğrenildi.

Üç şüpheli ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemede tekne sahibinin eşi ile tekne tamircisi yurtdışına çıkış yasağı ve iki günde bir imza vereceği üzere adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar. Ancak tekne sahibi emniyette verdiği tüm ifadeleri reddedip kabul etmese de eldeki delil ve görüntüler sonrası tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Selfie çekerken düştü, tekne üstünden geçtiSelfie çekerken düştü, tekne üstünden geçti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.