Öldürüp kaçmışlardı: Teslim olup itiraf ettiler

Isparta'da alacak kavgasında Ferhat Tokmak'ı öldüren şüpheliler önce kaçtı, sonra teslim oldu. Emniyetteki ifadelerinde cesedi dağ yoluna attıklarını da itiraf ettiler.

Gündem 27 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

İsparta’nın Yalvaç ilçesinde bir alacak-verecek kavgası cinayetle sonuçlandı. Cinayet zanlıları önce kaçtı, daha sonra polise giderek teslim oldular.

Isparta’da dün saat 17.00 sıralarında Yalvaç ilçe merkezinde F.Y. ve H.K. alacak meselesi yüzünden husumetli oldukları Ferhat Tokmak ile buluştu. Üç kişinin araç içindeki konuşması birden kavgaya dönüştü ve F.Y. yanında getirdiği tabancayla Ferhat Tokmak’a ateş etti. Başından vurulan Ferhat Tokmak öldü, F.Y. ve H.K. de cesedi dağ yolunda bırakıp kaçtı.

Şüpheliler daha sonra emniyete giderek teslim oldu ve gözaltına alındılar. Cinayetin işlendiği araç H.K.’ya aitti ve otomobilde yapılan incelemede ön sağ koltuk ve alt kısmında yoğun kan lekesi ve doku kalıntıları olduğu, aracın tavan kısmında ise bir mermi giriş deliği olduğu tespit edildi. Şüphelilerin ifadelerinden yola çıkarak yapılan aramalarda Ferhat Tokmak’ın cesedi de bulundu.

Şüphelilerin anlatımına göre aralarında alacak meselesi vardı ve kavgalıydılar. Bu nedenle de Çınaraltı bölgesinde buluşmuşlardı ama aralarındaki tartışma birden kavgaya dönüştü. İddiaya göre Ferhat Tokmak araç içinde H.K.’ya silah doğrulttu, F.Y. de buna karşılık yanındaki tabancayı çekti. Araçta yaşanan boğuşma sırasında F.Y.’nin elindeki tabancanın ateş almasıyla Ferhat Tokmak vuruldu. Şüpheliler cesedi bırakıp kaçma nedenini ise ‘panik’ olarak açıkladı.

İstinaf müzisyen Onur Şener cinayetinde iki cezayı bozduİstinaf müzisyen Onur Şener cinayetinde iki cezayı bozdu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.