Katillerini ölmeden önce verdiği ifadeyle yakalattı

Kocaeli'de kahvehanedeyken vurulan Arda Yücel Ekşi kaldırıldığı hastanede saldırganların kim olduğunu söyledi. Saldırganlar bu ifadeyle yakalandı ama Arda Yücel Ekşi öldü.

Gündem 26 Nisan 2024
Kahvehanede öldürülen 19 yaşındaki Arda Yücel Ekşi.

Kocaeli’nin Darıca ilçesindeki İstasyon Mahallesi’ne 12 Nisan’da motosikletle gelen maskeli ve kasklı iki kişiden biri inip kahvehanedeki Arda Yücel Ekşi’ye tabancayla ateş etti. Saldırıda 19 yaşındaki Arda Yücel Ekşi iki bacağından vuruldu ve çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Bu sırada saldırganlar kaçtı.

Hastanede tedaviye alınan Ekşi polise verdiği ifadede olaydan önce Y.T. isimli kişi ile daha önce sosyal medya üzerinden tartıştıklarını, küfürleştiklerini ve sosyal medya hesapları üstünden sürekli birbirlerini tehdit ettiklerini anlattı. Ekşi bir hafta sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Ekşi’nin cenazesi 21 Nisan günü Gebze ilçesi İstasyon Yeni Cami’de kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verildi.

Arda Yücel Ekşi 19 yaşında öldürüldü.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri yürütülen soruşturmada olayda kullanılan motosikletin 5 Nisan günü çalındığını ve olay gününe kadar şüphelilerce ormanda saklandığını tespit etti. Soruşturmayı derinleştiren ekipler Arda Yücel Ekşi’ye ateş açan kişinin Y.T., motoru kullananın da 17 yaşındaki C.Ş. olduğunu belirledi. R.Ç., İ.A., E.Ö., İ.K.T., M.İ.A.’nın Y.T. ve C.Ş.’nin kaçmasına ve saklanmalarına yardım ettiğini değerlendiren ekipler Kocaeli, Mersin, Sakarya ve İstanbul’da eşzamanlı operasyon düzenledi.

Arda Yücel Ekşi cinayetinde yedi kişi gözaltına alındı.

Operasyonlarda Y.T., motosikleti kullanan C.Ş. ile kaçıp saklanmalarına yardım ettiği değerlendirilen R.Ç., İ.A., E.Ö., İ.K.T., M.İ.A. polis ekiplerince gözaltına alındı. Şüphelilerin kaçıp saklanmasına yardım A.Ö. isimli bir kişinin ise başka bir suçtan firari olarak arandığı, olaydan birkaç gün sonra polis ekiplerinin yaptığı GBT sorgusunda yakalanıp tutuklandığı bildirildi. Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler Gebze Adliyesi’ne sevk edildi.

Sinan Ateş cinayetinde ilk dava bilirkişi raporunu yazan gazeteciye: 'Haber verme sınırını aştı'Sinan Ateş cinayetinde ilk dava bilirkişi raporunu yazan gazeteciye: ‘Haber verme sınırını aştı’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.