Ölüm parkuru KYK’larda bu kez gıda zehirlenmesi: 34 öğrenci tedavi altında

Zonguldak'ın Alaplı İlçesi'ndeki KYK yurdunda kalan 34 üniversite öğrencisi, kahvaltıdan sonra gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Gündem 14 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
KYK yurtlarında öğrenciler ölümle burun buruna: Bu kez 34 öğrenci zehirlendi.

Üniversite öğrencilerinin devletin yurtlarında çektiği çileler bitmiyor. Art arda yaşanan asansör faciaları ve gıda zehirlenmeleri artık sıradan vakalar olarak kanıksanmış durumda. Son vaka Zonguldak’ta yaşandı. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Alaplı Meslek Yüksekokulu’ndaki KYK Yurdu’nda kalan öğrenciler sabah kahvaltısında reçel, beyaz peynir, zeytin ve patates kavurması yedi. Bir süre sonra mide bulantısı ve kusma şikayeti görülen 34 öğrenci farklı zamanlarda Alaplı Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedavilerine başlanan öğrencilerden 11’i hastanede yer kalmadığı gerekçesiyle tedbiren Ereğli ilçesindeki çeşitli hastanelere sevk edildi.  İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri gıdalardan numune aldı.

‘Yurdumuz kötü’

Tedavisi devam eden öğrencilerden 20’si taburcu edildi. Kahvaltıdan sonra midesinin ağrıdığını söyleyen zehirlenen öğrencilerden Mert Erzurum, “Sabahki kahvaltı, patates kızartması yurttaki öğrencileri zehirledi. 1-2 saat sonra ambulanslar geldi. Kendini kötü hissedenler, kontrole alındı. Kusanlar oldu poşetlere. Yurt olarak biz çok sıkıntı çekiyoruz, yurdumuz kötü. Yemekleri her zaman iyi çıkmıyor veya şansımız olmuyor” diye konuştu.

KYK değil ölüm parkuru! Bir asansör vakası dahaKYK değil ölüm parkuru! Bir asansör vakası daha

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.