Önce kaçırıldı sonra bacaklarından vuruldu: Elif, ölümü beklerken polis ve jandarma geldi

Bursa'da eski erkek arkadaşı tarafından önce kaçırılan daha sonra ormanda bacaklarına pompalı tüfekle vurulması suretiyle yaralanan Elif B., yaşadığı korkunç anları anlattı. Yakalanacağını anlayan fail Arda Tırkaz, olay yerinde intihar etti.

Gündem 4 Ağustos 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Bursa’da eski erkek arkadaşı Arda Tırkaz’ın kıskançlık yüzünden evini basıp kaçırdığı Elif B., Tırkaz tarafından ormana götürülüp pompalı tüfekle bacaklarından vuruldu. Olayla ilgili konuşan Elif B., “İki kez bacaklarıma ateş etti. Yaralandım. Ölümü beklerken polis ve jandarma geldi. Onları görünce intihar etti. Arda’nın intihar anına tanık oldum. O anı ve yaşadıklarıma inanamıyorum” dedi.

Yıldırım ilçesi Yavuzselim Mahallesi’nde dün sabah Elif B.’yi silah zoruyla kaçıran Arda Tırkaz’ın işlediği suçların haddi hesabı yok. Tırkaz, önce kullandığı araçla eski kız arkadaşı Elif B.’nin evine gitti. Yeni bir erkek arkadaşı olduğu gerekçesiyle tartıştığı Elif B.’yi silah zoruyla kaçırdı. Kaçarken eve de pompalı tüfekle ateş etti.

Genç kadın ölü bulunmuştu: Eski erkek arkadaşı gözaltındaGenç kadın ölü bulunmuştu: Eski erkek arkadaşı gözaltında

Daha sonra Tırkaz, kullandığı araçla Elif B.’nin erkek arkadaşının gitmiş olabileceğini düşündüğü kıraathanenin önüne gitti. Burada kıraathaneye de ateş açan Tırkaz, içerideki 2 kişiyle iş yerinin üst katındaki balkonda annesinin kucağında oturan 14 aylık Yusuf Sırma’yı yaraladı.

Güvenlik kamerasına yansıyan saldırıda bacağından yaralanan Sırma ve 2 kişi hastaneye kaldırıldı.

Arda Tırkaz’ın cesedini otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Drone ile havadan takip

Ateş açıp dehşet saçtıktan sonra hızla bölgeden uzaklaşan Tırkaz bu sefer Millet Mahallesi’nde de yolunu kestiği bir kişinin aracını gasp etti. Arda Tırkaz, Elif B. ile olay yerinden uzaklaşırken, çevrede önlem alan Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, kaldırdıkları drone ile otomobili havadan da takibe aldı.

Tırkaz’a ait olan aracı tespit eden ekipler, Cumalıkızık Mahallesi’ne doğru giderken plakası sökülen otomobili buldu. Çevrede araştırma yapan Asayiş Şubesi’ne bağlı Cinayet Masası ekipleri ve jandarma, eski erkek arkadaşı tarafından 300 metre sürüklenip ormana getirildikten sonra bacaklarından vurulan Elif B.’nin yardım çığlıklarını duydu.

Polis ve jandarmanın geldiğini fark eden Arda Tırkaz, Elif B.’yi yaraladığı pompalı tüfekle başına ateş ederek, yaşamına son verdi.

Polis ve jandarma ekiplerinin olay yerine gelmesiyle birlikte Elif B. acil olarak ambulansla hastaneye kaldırıldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.