Onlar balkonda otururken gecekondu küle döndü

Dağlı çiftinin yaşadığı gecekondu balkonda oturdukları sırada çıkan yangında küle döndü. Dağlı çifti evden güçlükle dışarı çıktı. Hanım Dağlı, tek geçim kaynaklarının eşinin emekli maaşı olduğunu söyledi, “Çadır kurup oturacağız” dedi.

Gündem 22 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Antalya’nın Kepez ilçesinde yaşayan Dağlı çiftinin tek katlı evi çıkan yangında küle döndü. Yangın, 63 yaşındaki Şaban Dağlı ve 64 yaşındaki Hanım Dağlı evin arka bölümündeki balkonda otururken başladı. Kazım Karabekir Mahallesi 6373 sokaktaki evden yükselen dumanı gören komşular Dağlı çiftini göremeyince 112 Acil Çağrı Merkezine haber verdi. Aileyi tanıyan bir mahalle sakini de çiftin çocuklarına ulaşarak evde yangın çıktığını söyledi. Dağlı çifti çocuklarından gelen telefon üzerine kendilerini güçlükle dışarı attı. Adrese gelen itfaiye ekipleri alevlerin sardığı gecekondu yangınına müdahale etti. Ekiplerin yoğun çabasıyla yangın bir saatte söndürülürken, gecekondu tamamen küle döndü.

‘Valiliğin dağıttığı yardım kömürü patlayıp yangın çıkardı’ iddiası‘Valiliğin dağıttığı yardım kömürü patlayıp yangın çıkardı’ iddiası

Tırnaklarımla kazıya kazıya yaptım

Yangında evi küle dönen ve gözleri dolu şekilde ekiplerin çalışmasını izleyen Hanım Dağlı, “Balkona çıktım o esnada oğlum aradı, anne; ‘evin bir yerinden duman çıkıyormuş’ dedi. Bende bir baktım evin her tarafına sıçramış ateş, nerede nasıl yandığını bilmiyorum. Elektrikten geldiğini düşünüyorum, çünkü daha önce de bu şekilde bazı eşyalarım yanmıştı. Ev tamamen yandı ve hiçbir şeyim kalmadı. Kalacak bir yerim bile kalmadı. Çadır kurup orada kalacağım. Evi kendimiz yapmıştık. Amelelik yaptım, tırnaklarımla kazıya kazıya yapmıştım evimi. Yardım ederlerse sevinirim ama etmezlerse de çadır kurar orada kalırım. Tek geçim kaynağı eşimin emekli maaşı, başka da bir gelirimiz yok” dedi.

Yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışma başlatıldı.

Adana'da evde yangın çıktı, anne ve iki oğlu öldüAdana’da evde yangın çıktı, anne ve iki oğlu öldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.