Onlarca insanı enkazdan kurtaran madenciler, sendikal haklarını istedikleri için gözaltına alındı

Bağımsız Maden-İş Genel Başkanı Gökay Çakır ve yöneticileri, işçilerin sendikal haklarını savunmak için gittikleri Soma Yeni Anadolu Madencilik önünde gözaltına alındı. Gözaltına alınan madenciler, 6 Şubat depremlerinin ardından onlarca kişinin kurtarılması için arama çalışmalarına katılmıştı.

Gündem 31 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Bağımsız Maden İş’in resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Soma Yeni Anadolu madencilik’te işçilere yapılan haksızlık ve sendikal ayrımcılığa karşı maden önüne giden Genel başkanımız ve yöneticilerimiz gözaltına alındı” denildi.

Sendikadan yapılan bir diğer paylaşımda gözaltına alınan genel başkan ve yöneticilerin ifadelerini savcılıkta alınacağı aktarılırken “Yine geleceğimizi bildikleri için tutuyorlar. Sarı sendika korumacılığı için yapılan sendikal ayrımcılık alenen bir suçtur. Buna tek laf edemeyenler bilsin ki yine geleceğiz” denildi. Bağımsız Maden İş sendikası geçen hafta sorunların çözümü için maden ocağı önünde uyarı eylemi yapmıştı.

Gözaltına alınan madencilerin kelepçeli fotoğrafları sosyal medyadan tepki toplarken, Bağımsız Maden-İş Genel Başkanı Gökay Çakır ve yöneticileri, 6 Şubat depremlerinin ardından günlerce deprem bölgesindeki birçok ilde arama çalışmalarına katılmışlardı.

Madenciler, onlarca vatandaşı da enkazdan kurtarmıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.