Ordu’da seçim kutlamaları sırasında İYİ Parti üyesi Erhan Kurt öldürüldü

Ordu Gülyalı ilçesinde seçim sonucunu kutlayan Ak partili bir grup İYİ Parti üyesi Erhan Kurt isimli vatandaşı bıçaklayarak öldürdü.

Gündem 28 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Ordu’da Ak Partililerin seçim kutlamaları sırasında İyi Parti üyesi olduğu bildirilen Erhan Kurt öldürüldü.  Erhan Kurt’un Ak Partili bir grupla tartışması kavga dönüştü ve gruptakiler tarafından bıçaklandı. Erhan Kurt tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Olayla ilgili açıklama yapan İYİ Parti Genel Sekreteri ve milletvekili Uğur Poyraz “Bu akşam İyi Partimizin Ordu İli Gülyalı İlçesi üyemiz ve sandık görevlimiz Erhan Kurt İlçe Başkanlığımızın önünde gerçekleşen bir saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir. Erhan kardeşimize Allah’tan rahmet ailesi, sevenleri ve İyi Parti camiamıza başsağlığı ve sabır diliyoruz, Millet olarak bizleri ayrıştıran dilin sonucu olan bu hain saldırıyı ve tüm fail/failleri nefretle kınıyoruz. Sürecin kararlı takipçisi olacağız” dedi.
Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt da “Yazıklar olsun! Bu kadar kin, nefret dilinin sonu buydu! AKP’liler Ordu Gülyalı’da kutlamada Erhan Kurt kardeşimizi katlettiler. Mutlu musunuz ey yönetenler kin ve nefret diliniz sonuç buldu. Yazıklar olsun! Başımız sağ olsun Ordu’m. Mekanın cennet olsun kardeşim” açıklamasını yaptı.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun da “Ordu Gülyalı’da sözde kutlama yapanlar, genç kardeşimiz Erhan Kurt’u bıçaklayarak katletti. Bu kin ve nefrete yazıklar olsun. Mekanın cennet olsun güzel kardeşim. Bu cinayetin hesabı sorulana, tüm sorumlular cezasını bulana kadar bu işin peşini bırakmayacağız” dedi.

Türkiye seçimini yaptı: 5 yıl daha ErdoğanTürkiye seçimini yaptı: 5 yıl daha Erdoğan

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.