Orman yakma talimatı veren PKK’lıyı MİT vurdu

PKK'nın üst düzey sorumlularından Sebahat Ormanlı Irak'ın kuzeyinde MİT tarafından öldürüldü. Güvenlik kaynaklarının verdiği bilgiye göre Ormanlı şehirlerde kundaklama faaliyeti yürütülmesi ve orman yangınları çıkartılması için talimat veriyordu.

Gündem 15 Aralık 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) Irak’ın kuzeyinde PKK/KCK’nın sorumlularından Sebahat Ormanlı’yı öldürdüğü öğrenildi. DHA’nın güvenlik kaynaklarından edindiği bilgiye göre ‘Mizgin Guyi’ kod adlı Sebahat Ormanlı 2011’de Şırnak Silopi’de PKK/KCK Gençlik Yapılanması sözcülüğü yapmıştı. 2012’de ise örgütün kırsal kadrolarına katılmış, Irak’ın kuzeyine geçtikten sonra örgütün cezaevi soruşturma komisyonlarında faaliyet yürütmüştü.

Daha sonra Suriye’ye geçerek örgütün Kadın Gençlik Yapılanması Sorumlusu olan Sebahat Ormanlı 2022’den itibaren Irak/Süleymaniye’de PKK/KCK Kadın Gençlik (KJCK) üst yapılanmasında sorumluydu. Türkiye’de orman yangını çıkarılması ve şehirlerde kundaklama faaliyeti yürütülmesi amacıyla Kadın Gençlik Topluluğu üyelerine talimatlar verdiği ve kundaklama eylemlerini organize eden öğrenilen Orman’ın Irak’ın kuzeyinde faaliyette olduğu tespit edildi. İçişleri Bakanlığı terörden arananlar listesinin yeşil kategorisinde yer alan Sebahat Ormanlı MİT’in düzenlediği Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) operasyonuyla etkisiz hale getirildi.

MİT bu kez PKK'nın kara para ve uyuşturucu ticareti sorumlusunu öldürdüMİT bu kez PKK’nın kara para ve uyuşturucu ticareti sorumlusunu öldürdü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.