Otizmli çocuğunu sakinleştirmeye çalışan aileden ‘rahatsız’ oldular, sopayla saldırdılar

İstanbul Beylikdüzü'nde işletmeleri bulunan Özdemir çifti, otizmli çocuklarından rahatsız olduğunu söyleyen komşuları tarafından saldırıya uğradı. Baba Murat Kaan Özdemir, olaydan sonra işyerini boşaltırken emniyete verdiği ifadede saldırganlardan şikayetçi oldu.

Gündem 11 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İstanbul Beylikdüzü’nde işletmeleri bulunan Özdemir çifti, otizmli çocuklarından rahatsız olduğunu söyleyen komşuları tarafından saldırıya uğradı. Baba Murat Kaan Özdemir, olaydan sonra işyerini boşaltırken emniyete verdiği ifadede saldırganlardan şikayetçi oldu.

Müjgan Özdemir ve Murat Kaan Özdemir’in, 5 yaşındaki otizmli çocukları T.Ö. 20 gün önce okuldan çıkıp anne ve babasını işletmesine geldi. Sinir krizi geçiren T.Ö’yü annesi sakinleştirmeye çalışırken üst katlarında tekstil atölyesi bulunan Yunus Ş, sesten rahatsız olduğunu belirterek anne Özdemir’e “‘Çocuğunuzu susturun, burası kreş değil, alın götürün’ diye bağırdı.

Tartışmayı duyan baba Özdemir, çocuklarının otizmli olduğunu, sakinleştirmenin zor olduğunu belirterek Yunus Ş.’yle tartıştı. Baba Özdemir, olayda Yunus Ş.’ye parmak sallayarak “Çocuğuma ve eşime bağırmayacaksın” diyerek Yunus Ş.’yi uyardığını söyledi. Çift, 20 gün sonra (7 Nisan) işyerlerinden çıktıları sırada Yunus Ş’nin sopalı saldırısına uğradı. Yunus Ş.’den şikayetçi olan çift, otizmli çocukları olan ailelerin daha hassas olduğunu belirtti.

Özdemir çiftinin uğradığı saldırı güvenlik kameraları tarafından kayıt altına alındı.

İlk tartışmanın yaşandığı gün oğlunun kriz geçirdiğini anlatan Müjgan Özdemir,”Otizmli çocuğu olan anneler bunu iyi bilir. Çocuğun sakinleşmesi için sadece ona sıkı sıkı sarılmanız gerek, sakinleşmesini beklemekten başka çaresi yok” diyerek yaşadıkları olayda komşularının anlayışsızlık yaptığını vurguladı.

Saldırı sonrası işletmelerini kapatan Özdemir ailesi, tehdit edildikleri için korktuklarını söylerken saldırganların yakalanmasını istediklerini belirtti.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.