Otomobilleri durdurup gasp eden kalaşnikoflu çete çökertildi

İstanbul Avcılar’da dört otomobili sürücülerini araçtan indirip gasp eden ve bir işyerini kurşunlayan 14 kişilik kalaşnikoflu gasp çetesi yakalandı.

Gündem 30 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Avcılar’da 18 Ekimde polise başvuran bir vatandaş otomobilin içinde otururken yanına gelen silahlı ve maskeli kişilerin onu indirip otomobilini gasp ettiğini söylemiş, şikayetçi olmuştu.

Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken 20 Ekim 2023’te yine Avcılar’da bir başka otomobil daha gasp edildi.

Polis ekipleri eşkal bilgilerinden aynı kişiler olduğunu tespit ettiği şüphelilerin peşine düşerken 21 Ekimde aynı bölgede bir otomobil daha gasp edildi.

İstanbul polisini alarma geçiren olaylar zincirinde 23 Ekim 2023 saat 03.30’da bir kez daha ortaya çıktılar ve bu kez gasp etmeyi başaramadıkları bir otomobilin arkasından ateş açtılar.

Şüpheliler üstelik ertesi sabah saat 07.00 sıralarında sürücüsünü zorla indirip bir başka otomobili daha gasp etti.

280 saatlik güvenlik kamerası kaydı incelendi

Gasp Büro Amirliği ekipleri çevrede bulunan güvenlik kameralarında 280 saatlik görüntü inceledi. Görüntülerden şüphelilerin ilk olayı gerçekleştirmeden önce olay yerine geldikleri taksinin plakası belirlendi. Bu ipucu takip edilerek şüphelilerin kimliklerini belirleyen polis operasyon için düğmeye bastı. Esenler, Avcılar, Beylikdüzü’nde önceden belirlenen yedi adrese baskın düzenlendi.

Özel harekat destekli operasyon

Özel harekat polisinin de katıldığı operasyonda Oktay B. liderliğindeki gasp çetesinden ikisi kadın 14 şüpheli yakalandı.

Baskın yapılan evlerde ve şüphelilerin kullandığı araçlarda yapılan aramalarda iki kalaşnikof, üç tabanca, bu silahlara ait çok sayıda mermi, üç çelik yelek, bir kar maskesi ele geçirildi.

Operasyon anları polis kamerası tarafından kaydedildi.

Otomobiller sahiplerine teslim edildi

Soruşturması sonucu şüphelilerin gasp ettiği dört otomobil bulunup sahiplerine teslim edildi. Şüphelilerin otomobilleri başka suç çetelerine satmayı planladığı, bu nedenle  sahte plaka takarak otoparklarda sakladığı öğrenildi.

Şüphelilerden aralarında çete liderinin de olduğu 12 kişi tutuklandı, iki şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Parasını gaspeden iki motosikletliyi cipiyle çarpıp öldürdüParasını gaspeden iki motosikletliyi cipiyle çarpıp öldürdü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.