Dilay’ın ilk dersi acı oldu: Üniversiteye kayıt için gidiyorlardı, otomobil kanala uçtu, anne-baba öldü

Gündem 23 Eylül 2024
Fotoğraf: DHA

Erzurum’da bir ailenin umut yolculuğu trajik bir kazayla son buldu. Atatürk Üniversitesi’ni kazanan kızları Dilay Anataca’nın kaydını yaptırmak üzere yola çıkan Mustafa ve Birsen Anataca çifti Aziziye ilçesinin Çiğdemli Mahallesi yakınlarında kontrolünü kaybettikleri otomobille sulama kanalına uçtu. Otomobilin ters dönmesiyle hayat dolu yolculuk felakete dönüştü.

Olayın meydana geldiği yol tenha ve virajlıydı. Mustafa Anataca’nın direksiyon hakimiyetini yitirmesiyle otomobil bir anda yoldan çıktı ve sulama kanalına uçtu. Araç hızla kanala gömülürken aile için zaman adeta durdu. Otomobilin ters dönmesiyle Mustafa ve Birsen Anataca araç içinde sıkıştı. Ve ne yazık ki bu onların hayattaki son dakikaları oldu.

Otomobil kanala uçtu: Anne-baba öldü, kızları yüzerek kurtuldu - 2

Kazayı fark eden yoldan geçenler hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak durumu bildirdi. Olay yerine hızla polis, itfaiye, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ancak Anataca çifti için yapılacak bir şey kalmamıştı. Ekiplerin çalışmaları sonucunda Mustafa ve Birsen Anataca’nın cansız bedenlerine ulaşıldı. Bu Zonguldak’ta yaşayan ve kızlarıyla gurur dolu bir anı paylaşmak için yola çıkan ailenin acı sonuydu.

Otomobil kanala uçtu: Anne-baba öldü, kızları yüzerek kurtuldu - 3

Kızları mucizevi bir şekilde kurtuldu

Kaza sırasında araçta bulunan genç kızları Dilay ise adeta mucizevi bir şekilde kurtulmayı başardı. Otomobilin ters dönmesine ve su dolu kanala düşmesine rağmen soğukkanlılığını koruyan Dilay kendi imkanlarıyla araçtan çıkıp yüzerek hayatta kaldı. Genç kız kanal boyunca neredeyse bir kilometre yüzerek kaza yerinden uzaklaştı. Kazadan yaklaşık bir kilometre ötede şok içinde bulunan Dilay çevredeki vatandaşlar tarafından fark edilerek sağlık ekiplerine teslim edildi.

Otomobil kanala uçtu: Anne-baba öldü, kızları yüzerek kurtuldu - 6

Dilay Anataca ambulansla hastaneye kaldırılırken sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Yaşadığı travmatik olay üniversite öğrencisi olarak hayata yeni bir başlangıç yapmayı hayal eden genç kızın ailesini kaybetmesiyle sonuçlandı. Atatürk Üniversitesi’ni kazanan Dilay şimdi bu acı olayın yaralarını sarmak zorunda.

Kaza değil cinayet: Milli basketbolcu İlkan Karaman sarhoş sürücü kurbanıKaza değil cinayet: Milli basketbolcu İlkan Karaman sarhoş sürücü kurbanı

Öldürüp kaza görüntüsü verdiler, ceza alıp tahliye edildilerÖldürüp kaza görüntüsü verdiler, ceza alıp tahliye edildiler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.