Özel bayram sonrasına hazırlanıyor: Rehavet yok, zafer sarhoşluğu yok

CHP lideri Özel 31 Mart'taki galibiyeti değerlendirdi ve 'Rehavet yok, zafer sarhoşluğu yok' dedi. Bayramdan sonra il il teşekkür edeceklerini belirten Özel, belediyelerin projelerine ilişkin de konuştu.

Gündem 6 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel.

CHP 31 Mart seçimlerinden galibiyetle ayrıldı. Altılı masanın 14 Mayıs’ta yaşadığı hezimet sonrası gelen bu başarı okları da Özgür Özel’e çevirdi. Sözcü’den Başak Kaya’nın haberine göre; Özel her sonucu sandık sandık analiz ettiklerini söyledi. 1977’den bu yana CHP’nin ilk kez birinci parti olduğunu hatırlatan Özel “Bunda ölçme ve değerlendirmeye verdiğimiz önemin payının çok büyük olduğunun altını çizmek isterim. Kilis’in, Kastamonu’nun, Kırıkkale’nin, Zonguldak’ın, Adıyaman’ın, Afyonkarahisar’ın, Bursa’nın, Balıkesir’in, Manisa’nın, Denizli’nin, Uşak’ın kazanılabilir olduğunu bu ölçümlerde net biçimde görmüştük ve öyle de oldu” dedi.

Bayramın ardından sahaya ineceklerini ve kazandıkları il merkezlerinden başlayarak, Türkiye’ye teşekkür edeceklerini söyleyen Özel “Türkiye nüfusunun yüzde 62’sini, Türkiye ekonomisinin de yüzde 80’ine yakınını CHP’li belediyeler yönetecek. Sorumluluğumuz çok daha büyük. Bunun hakkını verebilmek için çok çalışacağız. Genel Merkezimiz bünyesinde Yerel Yönetimler Eşgüdüm, Denetim ve Eğitim Birimi kuracağız. Eskişehir’i bir cennete çeviren efsane Belediye Başkanımız Yılmaz Hocamızın liderliğinde, deneyimli belediye başkanlarımızın, Sayıştay denetçileri ve Mülkiye Müfettişlerinin bulunacağı bir birim kuruyoruz” diye konuştu.

Ayrıca CHP’li belediyelerin beğenilen projelerini tüm belediyelere önereceklerini de ifade eden Özel, proje havuzlarını tüm belediyelerinin kullanımına açacaklarını da belirtti. “Belediyelerimizi de denetleyeceğiz. Biz devlet denetimi kadar sıkı ama vicdanlı bir denetim yapacağız. Hatası olanı da affetmeyiz. Vatandaş verdiği oydan pişman olursa ben mahcup olurum, bir daha oy isteyemem” diyen Özel cumhurbaşkanlığı seçimleri için de iddialı konuştu.

“Aday belirlerken de seçim tarihini belirlerken de kimle ittifak yapacağız, kimle yapmayacağız, bilimden sapmayacağız, ihtirasa kapılmayacağız. Artık kazanmayı öğrendik. İnşallah bir dahaki sefer de Cumhurbaşkanlığını kazanmış bir parti olacağız” diyen Özel yerel seçime dair değerlendirmesinde de sandığa giden seçmenin yüzde 80’inin muhalif partilere, yüzde 56’sının da CHP’ye oy verdiğini söyledi.

Özel seçim değerlendirmesini şöyle noktaladı:

“Rehavet yok, zafer sarhoşluğu yok. Yerel seçimler sonrası hızlı şekilde çalışmaya başlayacağız. Seçimden 1’inci parti olarak çıkmamızın ilk haftası değil, bir sonraki seçim hazırlığının ilk haftası olarak görüyoruz. Bu seçimleri takım oyunu ile kazandık. İlerleyen süreçte Genel Merkez ile belediye başkanları arasında sorun varmış gibi göstermeye çalışacaklar. Ancak biz takım oyunu oynamaya, birlikte kazanmaya, birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Partimizin Cumhuriyet’in ilk yüzyılında gerçekleştirdiği başarıları, Cumhuriyetin ikinci yüzyılında yeniden başarmaya hazırız.”

Özgür Özel'in ilk ziyareti Manisa'ya: Siyasal ittifakla değil gönül ittifakıyla kazandıkÖzgür Özel’in ilk ziyareti Manisa’ya: Siyasal ittifakla değil gönül ittifakıyla kazandık

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.