Paramotorlarla sınırı geçmeye çalışan dört PKK’lı öldürüldü

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Irak sınırından paramotorlarla Türkiye’ye girmeye çalışan dört PKK’lının İHA tarafından tespit edildiğini ve ATAK helikopteri tarafından vurulduğunu duyurdu. Operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Gündem 18 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Teröristlerin sınırı geçmeye çalıştığı ana dair görüntü.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Şırnak’ın Uludere ilçesi Düğün Dağı mevkisinde paramotorla Irak sınırından Türkiye’ye sınır ihlalinde bulunan, eylem hazırlığındaki dört PKK’lının öldürüldüğünü açıkladı.

Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacaklarını, güvenlik güçlerinin üstün gayretleriyle mücadelenin aralıksız devam edeceğini” vurguladı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait “AKINCI TİHA” tarafından Düğün Dağı mevkisinde iki hava aracının Irak sınırından Türkiye tarafına doğru sınır ihlali yaptığının tespit edildiğini belirten Yerlikaya Hudut Kartallarının sınır ihlali tespiti sonucu teröristlerin SİHA, J-İHA ve Jandarma ATAK Taarruz Helikopterleri ile ateş altına alındığını kaydetti.

Irak hükümetinden yeni PKK kararı: Resmi yazışmalarda 'yasaklı örgüt' ifadesi kullanılacakIrak hükümetinden yeni PKK kararı: Resmi yazışmalarda ‘yasaklı örgüt’ ifadesi kullanılacak

Yerlikaya Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı, İstihbarat Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde, Şırnak İl Jandarma Komutanlığınca bölgede başlatılan J-İHA ve JİKU destekli operasyon kapsamında ATAK taarruz helikopterleri himayesinde hava hücum harekatıyla bölgeye beş Tim ile iki JÖH Timi, iki Jandarma Komando Timi ve bir METİ (Mayın, El yapımı patlayıcı Tespit ve İmha) Timi sevk edildiğini aktararak “Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerle sağlanan sıcak temas sonucu 4 terörist silahları ile birlikte etkisiz hale getirildi, 2 Paramotor ele geçirildi” bilgisini verdi.

Eylem hazırlığı içinde oldukları değerlendirilen PKK’lıların üstündün iki M-16 piyade tüfeği, iki M-4 piyade tüfeği, iki cep telefonu, bir lazer metre, iki Glock tabanca, üç şarjör, altı pil bloğu, bir motosiklet aküsü ve tahkim malzemesi ele geçirildiğini belirten Yerlikaya “Operasyonu gerçekleştiren Kara Kuvvetleri Komutanlığımızı ve Kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” dedi.

MİT'ten PKK için istihbarat operasyonuMİT’ten PKK için istihbarat operasyonu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.