Parçaladığı cesedin sırtına imza atmış

İstanbul'daki parçalanmış ceset cinayetinde gözaltına alınan Bilal Dilek tutuklandı. Ancak olayla ilgili bir ayrıntı daha ortaya çıktı. Bilal Dilek öldürdüğü Nihat Salih'in sırtına M harfi çizmiş. Bu aynı zamanda Dilek'in eşinin adının baş harfi.

Gündem 31 Mayıs 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Kovayı boşaltan Bilal Dilek (solda) ve öldürülen Nihat Salih (sağda).

İstanbul’un Pendik ilçesinde 79 yaşındaki Nihat Salih’in çöp konteynerlerinde parçalanmış cesedi bulundu. Cinayetle ilgili soruşturmada Bilal Dilek’in elinde beyaz bir kovayla cesedin baş kısmının bulunduğu çöp kutusuna gittiği ve bir şey döktüğü görülünce gözaltına alındı. Suçlamaları kabul etmeyen ama çelişkili ifadeler veren şüphelinin evindeki bir baltanın üstünde DNA incelemesi yapıldı ve ölen Nihat Salih’in DNA’sı bulundu. Bu şüphelinin cinayeti işlediğini gösteren en önemli delil olarak kayıtlara geçti. Nihat Salih’i önce boğduğu, sonra baltayla parçalara ayırarak çöp konteynerlerine attığı düşünülüyor.

Olayla ilgili yeni ayrıntılar da çıkmaya devam ediyor. Ekipler Nihat Salih’in telefon görüşmelerini de incelemeye almıştı. İki kişinin olay günü saat 12.58’te bir telefon görüşmesi yaptığı tespit edildi. İncelenen kayıtlarda ise aynı gün Nihat Salih’in saat 13.03’te Bilal Dilek’in evine giderken kaydı bulundu. İncelemelerde Nihat Salih’in telefon sinyalinin saat 13.15’te kesildiği de saptandı.

Sabah’tan Yunus Emre Kavak’ın haberine göre; Nihat Salih’in sırtına bıçakla ‘M’ harfi kazındığını da göre polis yaptığı inceleme de Bilal Dilek’in eşinin adının ‘M’ harfi ile başladığını belirledi.

Konteynerdeki ceset vahşetinde cinayet aleti ortaya çıktı: Baltada kurbanın DNA örneği var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.