‘Pardon siz hiç 15 yaşında evlendiniz mi?’

Bir kız çocuğu sosyal medyadan 15 yaşında olduğunu ancak ailesinin zoruyla teyzesinin oğlu ile evlendirileceğini yazdı. Bunun ardından Bakanlık ve Valilik harekete geçti.

Gündem 5 Temmuz 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Niğde’de 15 yaşında olduğunu söyleyen bir kız çocuğu sosyal medyadan zorla evlendirileceğini duyurdu. Bu iddialar büyük yankı uyandırdı ve çocuk ‘elma şekeri’ fotoğrafları da paylaşarak henüz çocuk olduğunu vurguladı ancak buna rağmen teyzesinin oğluyla yarın evlendirileceğini yazdı. Bu sosyal medya hesabından yazılana göre çocuğa ailesi de ‘ağlama sakın’ diyordu. Öte yandan kız ise “Pardon, siz hiç 15 yaşında evlendiniz mi?” diyerek sesini duyurmaya çalışıyordu.

O ses sosyal medyada duyuldu, ‘#elmaşekerikurtulsun’ başlıklı etiket de açıldıve Valilik ile Bakanlıktan peş peşe açıklamalar geldi. Niğde Valiliği açıklamasında “Bazı sosyal medya mecralarında, Altunhisar ilçesine bağlı Keçikalesi Beldesinde ikamet eden bir kız çocuğunun, 15 yaşında zorla evlendirildiğine yönelik paylaşımları üzerine güvenlik güçlerimiz ve Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerimiz konunun takibi için ivedilikle harekete geçmişlerdir” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise “15 yaşındaki çocuğumuzun sosyal medyada küçük yaşta zorla evlendirildiğine dair yaptığı paylaşımla ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur. Çocuğumuzun sosyal medyadaki paylaşımının hemen ardından Niğde İl Müdürlüğümüz harekete geçmiş ve çocuğumuz hakkında bakım tedbiri kararı alınarak Bakanlığımız kuruluşuna yerleştirilmiştir. İlgililer hakkında hukuki süreç Bakanlığımızca takip edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” açıklaması yaptı.

Niğde Barosu da konunun takipçisi olacaklarını belirtti ve “İlimizde bir kasabada 15 yaşındaki kız çocuğunun zoraki evlendirilmesi şeklindeki bir haberin sosyal medyaya düşmesi üzerine Niğde Barosu olarak Jandarmaya ihbarda bulunulmuştur ve ihbarımızın üzerine Kolluk Kuvvetlerince gerekli Araştırma başlatılmış ve çocuğa ulaşılmıştır. Ayrıca Niğde Barosu Ve Niğde Barosu Çocuk Hakları Komisyonu da konunun ve hukuki sürecin takipçisi olacaktır” dedi.

Haberimiz yayına girerken herhangi bir yetkili bu çocuğun bulunduğunu ve korumaya alındığını açıklamamıştı.

Öldürülen kızının evine son bakışÖldürülen kızının evine son bakış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.