Parkta eski arkadaş cinayeti: 17 yaşındaki çocuk öldü

İstanbul'da iki arkadaş parkta otururken eski bir arkadaşları yanlarına geldi. Bir anda ateş açan bu kişi iki arkadaştan 17 yaşında olan Muhammet Berat Akkuş'u öldürdü, diğerini ağır yaraladı.

Gündem 20 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Temsili fotoğraf.

İstanbul Esenyurt’ta yaşayan 17 yaşındaki Muhammet Berat Akkuş ile 16 yaşındaki H.P. parkta oturuyorlardı. İki arkadaş daha önce 16 yaşındaki M.B. isimli bir çocukla kavga etmişlerdi. Bu çocuk da onların yanına geldi ama yanında silah vardı. M.B. belinden çıkardığı tabancayla iki arkadaşa peş peşe ateş etti ve kaçtı.

İki arkadaş da ağır yaralandı, çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine sağlı ekipleri geldi. Ambulansla hastaneye kaldırılan arkadaşlardan Muhammet Berat Akkuş tüm müdahalelere rağmen hayat tutunamadı. H.P. ise tedavi altında.

Olayın ardından kaçan M.B., polis ekipleri tarafından Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde yakalanarak gözaltına alındı. Olayda kullanılan silah da M.B.’nin üzerinde bulundu. Konuyla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Şahsın beyanından uzun süredir tanışıyor oldukları, son bir kaç yıldır var olan aralarındaki husumet sebebiyle olayı gerçekleştirdiği anlaşılmıştır. Konu ile ilgili yakalanan M.B. isimli şahıs kasten öldürme suçundan sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir” dendi.

Muhammet Baykuş’un arkadaşı Arda Akbulut “İki arkadaş bankta oturuyorduk. Silah sesi duyduk. Geldiğimizde yakın arkadaşımızı burada yatarken gördük. Ateş edilen anı tam görmedim. Silah sesini duyduktan sonra koştuk. Çok temiz kalpli bir arkadaşımızdı. Kimseye zararı olmayan bir dostumuzdu” dedi.

Tekirdağ'dan İstanbul'a cinayet takibi: Kaçan kişi polis çıktı, intihar ettiTekirdağ’dan İstanbul’a cinayet takibi: Kaçan kişi polis çıktı, intihar etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.