Ataköy Marinada yat küle döndü: Dört kişi ağır yaralandı

İstanbul’daki Ataköy Marina’daki bir yatta bilinmeyen nedenle yangın çıkınca denizde can pazarı yaşandı. Yattaki 6 kişiden 4’ü ağır yaralandı. Yangının diğer teknelere sıçramaması için saatlerce uğraş verildi.

Gündem 24 Ekim 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

İstanbul Bakırköy’de, Ataköy marinadaki bir yatta bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İtfaiye ve Kıyı Emniyetinin müdahalesiyle söndürülen yangında yat küle döndü. Yattaki altı kişiden dördü ağır yaralandı. Yaralılardan birinin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Ataköy marinada saat 18.00 sıralarında yakıt almak için akaryakıt istasyonuna yanaşan yatta bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis, sağlık ve Kıyı Emniyeti ekipleri sevk edildi. Zaman zaman patlama seslerinin de duyulduğu yatta altı kişi olduğu tespit edildi. Bunlardan ikisi kendi imkanları ile kurtulurken dördü yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastaneye sevk edildi.

Açığa alınarak söndürüldü

Alevlerin marinada bulunan diğer deniz taşıtlarına sıçramaması için yat bir tekne yardımıyla deniz açıklarına çekildi. İtfaiye ekiplerinin denizden müdahale edemediği yangına Kıyı Emniyet Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Yangın yaklaşık bir saatlik çalışmanın ardından söndürülürken yat küle döndü. Yat yangın söndürüldükten sonra kıyıya çekildi.

Yaralılardan Melek K., Hilal Ç. ve Nermin İlgem A.’nın hayati tehlikelerinin bulunmadığı ve Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldığı, ağır yaralanan Engin C.’nin ise hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

Teknede arı sokan ünlü iş insanı Aydın Berkman hayatını kaybettiTeknede arı sokan ünlü iş insanı Aydın Berkman hayatını kaybetti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.