Peş peşe uyuşturucu operasyonları: 54 tutuklama

Adana, İstanbul, Bursa, Bilecik ve İzmir'de düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında toplamda 53 şüpheli tutuklandı. İstanbul Havalimanı'nda takip edilen bir yolcunun karnından çıkanlar ise 820 gram kokainin ele geçirilmesini sağladı.

Gündem 11 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Bursa merkezli operasyonlarda 4 ilde eş zamanlı baskınlar düzenlendi.

Adana, Bursa, İstanbul, İzmir ve Bilecik önceki gün hareketli bir gece geçirdi. Narkotik polisleri bu illerde peş peşe operasyonlar düzenledi ve uyuşturucu satıcısı olduğundan şüphelenilen kişileri gözaltına aldı. Bursa merkezli bir operasyonda 6 aylık çalışmanın sonucunda belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar yapıldı. Sabahın erken saatlerinde yapılan baskınlarda özel harekat ve çevik kuvvet ekiplerine 10 narkotik madde arama köpeği de eşlik etti ayrıca dron da kullanıldı.

Bursa merkezli operasyonlarda 51 kişi tutuklandı.

Operasyonda 63 kişi gözaltına alınırken şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise 21 kilo 150 gram metamfetamin, 721 gram esrar, 116 uyuşturucu hap, 10 gram bonzai, 14 ruhsatsız tabanca ve 39 mermi, 1 av tüfeği, 3 hassas terazi ile uyuşturucu ve uyarıcı madde satışından elde edildiği değerlendirilen 207 bin lira ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 51’i ‘uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti’ suçundan tutuklandı, diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Adana’da 2 tutuklama

Adana’da yapılan ise ‘torbacı’ olarak tabir edilen uyuşturucu satıcılarınaydı. Çukurova ilçesi Güzelyalı Mahallesi’nde satış yaptığı belirlenen Ozan Ş. ile Duran Ö.’nün adresine eş zamanlı baskın gerçekleştirildi.

Adana’da 2 şüpheli ‘torbacılık’ suçlamasıyla tutuklandı.

Adreslerde 2 şüpheli gözaltına alındı, yapılan aramalarda ise yeşil reçeteye tabi 2 bin 742 uyuşturucu etkili hap, 18,13 gram bonzai, 3,76 gram metamfetamin ile hassas terazi ele geçirildi. Emniyetteki sorgularında, haklarındaki suçlamaları reddeden şüpheliler, sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İstanbul Havalimanı’nda yolcu takibi

İstanbul Havalimanı’nda yapılan operasyon ise Sao Paolo-İstanbul seferini yapan bir uçaktaki yolcunun yakın takibe alınmasıyla başladı. İstanbul Havalimanı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, söz konusu şüpheliyi gümrük kontrol noktasında durdurdu.

Şüphelinin karnından 820 gram kokain çıktı.

Şüphelinin üzerini arayan ekipler bu kişinin karın bölgesinde şişkinlik olduğunu fark etti. Bunun üzerine tomografi cihazına alınan şahsın çok sayıda kapsül yuttuğu belirlendi. Sağlık kuruluşunda yapılan muayene sonrası kapsüllerde 820 gram kokain bulunduğu ortaya çıktı. Şüpheli tutuklanırken, olayla ilgili soruşturmaya Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam ediliyor.

Jandarma, yakaladığı Hint kenevirlerini yaktı, bütün Lice duman altı olduJandarma, yakaladığı Hint kenevirlerini yaktı, bütün Lice duman altı oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.