MİT bu kez PKK’nın kara para ve uyuşturucu ticareti sorumlusunu öldürdü

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak'ın kuzeyindeki operasyonuyla terör örgütü PKK/KCK'nın uyuşturucu ticareti ve kara para aklama faaliyetlerinin sorumlusu "Rızgar Suvar" kod adlı Yadin Bulut'u öldürdü.

Gündem 11 Kasım 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) sınır ötesi PKK/KCK operasyonları sürüyor. PKK/KCK’nın başlıca gelir kaynaklarından olduğu belirtilen uyuşturucu ticareti ile kara para trafiğini yöneten sorumlulardan Yadin Bulut, uyuşturucu sevkiyatı amacıyla harekete geçtiğinin öğrenilmesi üzerine MİT’in düzenlediği nokta operasyonuyla Irak kuzeyinde öldürdü.
Operasyon kararı alınması sonrası, örgütün uyuşturucu ticareti ve kara para aklama faaliyeti sorumlusu olduğu belirlenen Rızgar Suvar kod adlı Yadin Bulut’un yeri MİT’in Irak kuzeyindeki saha ajanları vasıtasıyla tespit edildi. Ve Bulut uyuşturucu sevkiyatı amacıyla harekete geçtiğinin öğrenilmesi üzerine nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.
Yadin Bulut 2015 yılında PKK’nın  kırsal kadrolarına katılmış, 2016 yılının  sonuna kadar Kandil’de faaliyet göstermiş, 2017 yılında örgüt tarafından oluşturulan Palu Açılım Grubu Sorumluluğuna getirilmişti. 2018 yılında Hakurk-Avaşin bölgelerinde gümrük sorumlusu olarak faaliyet gösterdiği tespit edilen Yadin Bulut’un son olarak örgütün uyuşturucu ticareti ve kara para trafiğini yönettiği belirtildi.

MİT ABD askerlerinin yanında poz veren YPG'liyi öldürdüMİT ABD askerlerinin yanında poz veren YPG’liyi öldürdü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.