Polat çiftinin şirketlerine kayyum, tutukluluklarına devam

Örgütlü olarak kara para aklamak ve vergi kaçırmak suçlamalarıyla tutuklanan Dilan-Engin Polat çiftinin tutukluluk itirazı reddedildi. Çiftin 27 şirketine de dün itibariyle resmen kayyum atandı.

Gündem 16 Kasım 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Şaşalı yaşantılarını sosyal medyada abartılı şovlarla paylaşarak ‘görgüsüzlük’ tartışması başlatan Dilan Polat ve eşi Engin Polat, bir süredir bu varlıkları nasıl elde ettiklerine dair yürütülen soruşturmayla ‘yeraltı dünyası ve fenomenler ilişkisinin’ tartışılmasına vesile oluyor.

Dün de Polat çiftinin tutuklandığı soruşturmada önemli gelişmeler yaşandı.

Suç işlemek maksadıyla örgüt kurmak, kara para aklamak ve vergi kanununa muhalefet suçlarıyla yargılanan Dilan ve Engin Polat’ın aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklanmıştı. Dilan-Engin Polat çiftinin avukatının yaptığı tutukluluk itirazı, sulh ceza hakimliği tarafından reddedildi.

Çift haklarındaki suçlamaları reddetmişti. Savcılık ifadesinde Dilan Polat “Ben sadece şirketlerin reklam yüzüyüm. Bahis nedir onu bile bilmem” demiş, Engin Polat ise “Faturalarda bazı eksiklikler olabilir” ifadelerini kullanmıştı.

Kozmetikten otomotive kadar

Öte yandan Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Polat çifti ile yakınlarına ait 27 şirkete kayyum atanmasını talep etmesi ve mahkemenin de 27 şirkete kayyum atanmasına karar vermesinin ardından kayyum sürecinin de dün başladığı öğrenildi.

Çiftin Dilan Polat Güzellik ve Kozmetik Hizmetleri, Milda Gayrimenkul Otomotiv Sanayi, Dipomed Metikal Kozmetik, Dilan Mücevherat, Milda Gayrimenkul Otomotiv Sanayi, Sıla Doğu Güzellik Kozmetik, Sinem Sıla Doğu Güzellik Kozmetik ve Rise And Shine Kozmetik şirketlerine kayyum atandı. Kararlar, 14 Kasım 2023 tarihli Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayımlandı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) kayyum olarak atadığu isimler şöyle: Mehmet Nihat Arcagök, Bülent Girgin, İcat Sayda, Gülşen Altınay, Münevver Gökgün Akkaya, Elif Düzen Özomay, Halil İbrahim Akyıldız, Ahmet Miraç Akmen.

Tutuklu sayısı 12

Soruşturma çerçevesinde düzenlenen operasyonlar kapsamında toplam 24 şüpheli yakalanırken, 18 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlanarak Anadolu Adliyesine sevk edilmişti. Toplam 19 saat süren işlemlerin ardından 18 şüpheliden aralarında Engin Polat, Dilan Polat, Sıla Doğu, Sezgin Polat, Ahmet Gün, Can Doğu ve Can Polat’ın olduğu 12 kişi tutuklanırken 6 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Soruşturma kapsamında dün adliye sevk edilen 2 şüpheli daha tutuklanmıştı. Böylece soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 14 olmuş; 9 şüpheli ise, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Dilan Polat gerçeğini bilip susanlar neden korkuyor?Dilan Polat gerçeğini bilip susanlar neden korkuyor?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.