Polise iki tişörtlük yıllık kıyafet ödemesi: 131 TL

Emniyet Genel Müdürlüğü sivil polis olarak operasyonel şubelerde görevli binlerce polis için yıllık giyim yardım ödemesini yaptı. Hesaplara 131,43 TL yatırıldı. Polisler yatan paraya tepki gösterdi; popüler bir alışveriş sitesinde bu ödemeye iki tişört alınabiliyor.

Gündem 20 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Emniyet Genel Müdürlüğü sivil kıyafetle görev yapan polis memurları için yıllık giyim yardım ödemelerini hesaplara yatırdı. Bu yıl giyim için ayrılan ücret 131 lira 43 kuruş olarak belirlendi. 

Terörle Mücadele, Organize, Güvenlik ve Asayiş gibi operasyonel şubelerde görevli sivil personel için yapılan yardım, geçen yıl 71,35 TL’ydi. 

Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk Sezer üniformalı polislere kıyafet verildiğini hatırlatıp sordu: “Devlet aynı binaya giren iki evladının birine kıyafet veriyor, diğerine de al sana 131 TL git kıyafet al diyor. Bu paraya ne alınabilir?”

İki tişört alınabiliyor

Türkiye İstatistik Kurumu’na göre giyim ve ayakkabı fiyatları geçen yıla göre yüzde 32,54 oranında arttı. Emniyet Genel Müdürlüğü geçen yıla göre giyim yardımı ücretini yüzde 85’in üzerinde arttırsa bile popüler bir giyim markasında bu ücrete sadece iki tişört alınabiliyor.

‘Soylu dönemindeki sorunlar devam ediyor’

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan da polislere verilen yardım tutarının ‘yetersiz’ olduğunu belirtirken “Biz Süleyman Soylu gittikten sonra Ali Yerlikaya’ya kredi tanımaktan yanaydık. Çünkü karşıtlıkla siyaset yapmıyoruz. Ülke lehine, polisin lehine ne yapıyor, ona bakıp değerlendiriyoruz. Ama polisin özlük, amir tahakkümü konusunda, çalışma koşulları noktasında ve giysi yardımı konusunda bir çözüm adımı göremedik” dedi. 

Yerlikaya’nın organize suçla iyi bir başlangıç yapmış olmasına rağmen Emniyet Teşkilatı’ndaki sorunları çözümsüz bıraktığını söyleyen Bakan “Soylu dönemindeki sorunlar neyse bugün de devam ediyor. Böyle giderse Soylu’yu eleştirdiğimiz gibi Ali Yerlikaya’yı da eleştireceğiz” diye konuştu. 

Emekli emniyet müdürüne ‘mobil bankacılık’ tuzağı: Dolandırıcı serbest kaldıEmekli emniyet müdürüne ‘mobil bankacılık’ tuzağı: Dolandırıcı serbest kaldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.