Polise silah çekip tehditler savurmuşlardı: Önce serbest bırakıldılar, sonra tekrar gözaltına alındılar

Kastamonu'nun Cide ilçesinde silah çekerek polisi tehdit eden ve arbede sırasında iki polis memurunu yaralayan şüpheliler adli kontrolle serbest bırakıldı. Savcılığın itirazı üzerine şüpheliler tekrar gözaltına alındı.

Gündem 26 Eylül 2024
Fotoğraf: DHA

Kastamonu’nun Cide ilçesinde iki şüpheli bir kavga ihbarına müdahale eden polis ekiplerine silah çekip tehditler savurdu, arbedede iki polis memuru yaralandı.

Olay Kastamonu’nun Cide ilçesindeki Liman bölgesinde başladı. Cide İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri kavga ihbarı üzerine hızla olay yerine intikal etti. Ancak ekipler beklemedikleri bir direnişle karşılaştı. T.D. ve M.E.D. isimli iki şüpheli emniyet güçlerine sözlü ve fiziki tepki gösterdi. İş kısa sürede kontrolden çıktı. Bir şüpheli cebinden tabanca çıkararak polisleri açıkça tehdit etti.

Silahın çekildiği an bölgede büyük bir arbede yaşandı. Polise yapılan saldırı yalnızca tehditten ibaret değildi. Arbede sırasında iki polis memuru şüphelilerin fiziki saldırısına maruz kalarak darp edildi. Neyse ki polis memurları hafif yaralandı. Olayda hızla etkisiz hale getirilen şüpheliler gözaltına alınıp Cide İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Serbest kalmaları tepki çekti

Olaydan sonra emniyette işlemleri tamamlanan T.D. ve M.E.D. adliyeye sevk edildi. Ancak burada olanlar başta polis olmak üzere birçok kişiyi şaşkına çevirdi. Şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Karar özellikle polis memurlarına yapılan silahlı tehdit ve fiziki saldırının ardından büyük hayal kırıklığı yarattı. Sosyal medyada birçok kişi polise bu tür saldırıların cezasız kalmaması gerektiğini savunarak karara tepki gösterdi.

Tartışmalar sürerken Cumhuriyet savcılığı karara itiraz etti. İtirazın kabul edilmesiyle Cide İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri şüphelileri tekrar gözaltına alındı. Gözaltına alınan T.D. ve M.E.D.’nin nasıl bir ceza ile karşılaşacağı bölge halkı tarafından yakından takip ediliyor.

Polisler bile güvende değil

Kastamonu’daki olay son dönemde polise karşı artan şiddet olaylarının sadece bir örneği. İstanbul ve Ankara’da da benzer olaylar yaşandı. Özellikle İstanbul’un Ümraniye ilçesinde meydana gelen trajik olay polis teşkilatını derin bir yasa boğmuştu. 26 suç kaydı bulunan Yunus Emre Geçti gözaltına alındığı sırada bir polis memurunun silahını alarak ekiplere ateş açmıştı. Çatışmada ağır yaralanan polis memuru Şeyda Yılmaz hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirmişti.

Bir diğer olay Ankara’nın Altındağ ilçesindeydi. Polisin ‘dur’ ihtarına silahla karşılık veren iki şüpheli çıkan çatışmada polise direnmeye çalıştı. Şüphelilerden 12 suç kaydı bulunan Serdar K. hayatını kaybederken 19 suç kaydı olan Muhammet E. ise yaralandı. Bu olaylar suçluların cesaretlenerek güvenlik güçlerine karşı silahlı saldırılara başvurmasının endişe verici boyutlara ulaştığını gözler önüne serdi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.