Pompalıyla geziyordu: Eski eşini yolda gördü, öldürdü

Kocaeli'de ayrıldığı kadını yolda gören Yasin Denizedalan önce kavga etti, sonra da arabasından aldığı pompalı tüfekle katletti.

Gündem 3 Ocak 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Kocaeli Çayırova’daki Şekerpınar Mahallesi’nde yaşayan 44 yaşındaki Arzu Çınar 46 yaşındaki Yasin Denizedalan ile evliliğini sonlandırmıştı. Ancak Denizedalan önceki gün Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi’nde yürüyen eski eşini gördü ve yanına gitti. Arkadaşı Kadir U. ile otomobilde seyir halinde olan Yasin Denizedalan’ı bir anda yanında gören kadın şaşırdı ve ikili arasında kavga çıktı. Yeniden arabasına dönen Yasin Denizedalan aldığı pompalı tüfekle Arzu Çınar’a ateş etti. Hem Arzu Çınar, hem de Yasin Denizedalan’a engel olmaya çalışan arkadaşı yaralandı. Haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda ekip geldi ve Yasin Denizedalan yakalandı. Gebze Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Arzu Çınar gece saatlerinde hayatını kaybetti. Kadir U. tedaviden sonra taburcu edilirken şüpheli ‘kasten öldürme ve yaralama’ suçundan tutuklandı.

Kadına şiddetin 2023 yılındaki bilançosunu ise dün Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) açıkladı. Buna göre 2023 yılında 315 kadın erkekler tarafından öldürüldü, kayıtlara 248 de şüpheli ölüm geçti. 2023’te öldürülen kadınların yüzde 41’i evli olduğu erkekler tarafından katledildi. Kadınların yüzde 55’i ateşli silahla, yüzde 31’i kesici aletle, yüzde 65’i evde, yüzde 18′ i sokakta öldürüldü.

Rapora göre öldürülenlerin yüzde 35’i 19-35 yaş arasındaki kadınlar. Raporda 2023 yılındaki kadın cinayetlerinin yüzde 10’unda faillerin adli sicil kaydı olduğu bilgisi de yer alıyor. Platformun ulaştığı verilere göre raporda 2023’te öldürülen 315 kadının 155’inin evli, 72’sinin bekar olduğuna yer verildi. Raporla ilgili detaylı haberimize buradan bakabilirsiniz.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim “Her gün televizyonlardan, sosyal medyadan gördüğümüz üzere kadınlar erkekler tarafından vahşice öldürülmeye devam ediyor. Bu yüzden bizler o gerçeklere bir nebze de olsa ulaşabilmek için kadın cinayetleri verilerini kendimiz raporluyoruz. Şiddet hep uzakta bir yabancıdan, tanımadığı birinden gelen bir mesele gibi ele alınır. Bu gördüğümüz veride aslında şiddetin öyle uzaktan ve yabancıdan geldiğini görmüyoruz. Tam tersine şiddet tam içimizde ve en yakınlarımızdakilerden geliyor. Kadınlar en yakınları tarafından ve silahla öldürülüyor. Büyük bir çoğunluğu silahla öldürülen kadınlar. Şimdi yarısından fazlası gibi bir oran varken neden hala insanlar, katiller, potansiyel failler bu silahlara çok kolayca erişebiliyor. İnternetten kolaylıkla sipariş ediyorlar ve kadınları öldürecekleri silahlar kargoyla adreslerine kadar teslim ediliyor. 6284 sayılı yasa etkin uygulanırsa şiddet ilk baş gösterdiğinde onu durdurmak mümkün. Sonu da o zaman kadın cinayetleriyle bitmez” dedi.

Kadın cinayetinde emsal karar: Kanundaki en ağır cezaya çarptırıldılarKadın cinayetinde emsal karar: Kanundaki en ağır cezaya çarptırıldılar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.