Prof. Berzeg’in arama çalışmalarında Tina’ya kritik görev

İstanbul'dan geldiği memleketi Balıkesir Gönen'de 17 Haziran'da yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan ekonomi Profesörü Korhan Berzeg'in 74 gün sonra eve dönen köpeği Tina, arama çalışmalarına katılacak. Arama ekibi, Tina'nın etkili bir rolü olacağını düşünüyor.

Gündem 31 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

ABD’deki Dünya Bankası’nda  ‘Asya Direktörü’ olarak çalışan ve emekli olduktan sonra Büyükada’daki evine yerleşen Korhan Berzeg’ten, 17 Haziran’da yürüyüşe çıktıktan sonra haber alınamadı.

İngiliz uyruklu eşi ile memleketi Balıkesir’in Gönen ilçesindeki evinde tatil yapan Berzeg, 17 Haziran’da, eşi kahvaltı hazırlarken, telefonunu bırakıp doberman cinsi eğitimli köpeği ‘Tina’ ile yürüyüşe çıktı.

O tarihten beri haber alınamayan Korhan Berzeg için başlatılan arama çalışmaları 75 gündür sürüyor. Çalışmalarda Bursa Jandarma Arama-Kurtarma (JAK), Ankara Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK), Balıkesir Jandarma Komando, Jandarma Asayiş, Jandarma Olay Yeri İnceleme (OYİ), Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) ile Balıkesir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Özel Harekat ve Çevik Kuvvet ekipleri, AFAD, UMKE, AKUT, GÖNDAK ve SAR ekipleri ile iz takip ve kadavra köpekleri görev alıyor.

Dün ailenin evinin olduğu Gönen’e geri dönen Berzeg’in yanından hiç ayrılmayan koruma eğitimli köpeği Tina, arama çalışmalarında rol alacak.

Savcılık talimatıyla Gönen İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Veteriner Hekimliği tarafından Tina’nın dışkısı analiz edilmek üzere alınıp özel bir kutuya konuldu.

Test sonuçlarına göre Tina’nın, ne ile ve nasıl beslendiği, vücudunda herhangi bir yabancı madde olup olmadığı araştırılacak. Böylelikle Tina’nın ormanda doğada mı kaldığı yoksa kapalı bir yerde mi tutulduğunun ön bilgisine ulaşılacak. Ayrıca Tina’nın eve geldiği güzergahtaki kameralar da incelenmeye alındı.

Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ebru Yalçın, 74 gün sonra eve geri dönen Tina’nın kilo kaybı yaşamaması ve tüylerinin temiz olmasının ilginç olduğunu söyledi. Uzmanlar, Tina’nın alıkonulduğu ihtimalinin güçlü olduğunu düşünürken, bırakıldığı ya da kaçtığı da değerlendiriliyor.

250 kilometrelik alan üç kez tarandı

75 gündür süren arama çalışmalarında Drone ve İHA’ların da kullanıldı. Bu zamana kadar 250 kilometrelik alan havadan ve karadan üç kez tarandı; kırsalda ve Gönen ilçe merkezindeki 30 mahallede arama yapıldı.

Savcılık, şüpheli olarak 20 kişinin ifadesini aldı. Berzeg’in kaybolduğu gün, bölgeden geçen 40 aracın sürücüleri de sorgulandı. Berzeg’in takibe alınan banka hesaplarında da kaybolduğu günden bu yana herhangi bir hareketlilik belirlenmedi.

Kayıp ekonomist Berzeg vakasında bir umut: Köpeği 74 gün sonra eve döndü!Kayıp ekonomist Berzeg vakasında bir umut: Köpeği 74 gün sonra eve döndü!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.