İlkokulda ülkü ocakları, anaokulda imam ders verdi

Milli Eğitim Bakanı’nın ‘çatlasanız da devam edeceğiz’ dediği protokoller tepki çeken örneklerle gündem olmaya devam ediyor. Kocaeli’nde bir anaokulunda imam, Kars’ta bir ilkokulda ise ülkü ocakları ‘ders’ verdi.

Gündem 21 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Çevreme Duyarlıyım ve ve Değerlerime Sahip Çıkıyorum” (ÇEDES) adını verdiği proje çerçevesinde çeşitli kurum, kuruluş, vakıf ve derneklerle yaptığı işbirlikleri tartışma gündemindeki yerini koruyor.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TBMM’deki bütçe görüşmeleri sırasında kürsüde yaptığı konuşmada muhalefet sıralarına dönerek “Sizin tarikat, bizim STK dediğimiz yapılarla protokol yapmaya devam edeceğiz” demiş ve bu tartışma iyice hızlanmıştı.

Dün, bu tartışma iki önemli haber gündeme geldi. Birinde bir ilkokulda, diğerinde ise anaokulunda derse giren ve aslen eğitimci olmayan kişi ve kurumlar eleştirildi.

Cami imamından yardımseverlik ‘dersi’

BirGün’den Mustafa Kömüş’ün haberine göre;  “Çevreme Duyarlıyım ve ve Değerlerime Sahip Çıkıyorum” (ÇEDES) projesi kapsamında bu kez Kocaeli’nde bir anaokulunda çocuklara ‘sunum yaptı.’

“Yardımseverlik ve merhamet” konulu etkinlikte öğrencilerle buluşan Karamürsel Ulu Camii İmamı Osman Akbaş dersin ardından anaokulu öğrencilerine ikramda bulundu.

Anaokulu yetkililerinin duyurusunda cami imamına teşekkür edildi. Ayrıca velilerin katılımıyla Filistin’e yardımcı olabilmek için bağış kampanyası düzenlendi.

İptali için imza kampanyası başlatıldı

İmamın öğrencilerle bir araya gelmesi tepki çekti. change.org internet sitesinde etkinliğe karşı  “Laik, bilimsel, kamusal eğitim talep ediyoruz” başlıklı imza kampanyası başlattı. Kampanyaya yaklaşık 18 bin imza atıldı.

Kampanyada ÇEDES Projesi kapsamında okullarda öğrencilere “manevi danışman” adı altında imam, vaiz, din hizmetleri uzmanı ve Kur’an kursu hocaları tarafından değerler eğitimi verildiği belirtildi. Okullarda zorunlu seçmeli din dersleriyle birlikte laik eğitimin hedef alındığı vurgulandı.

Kampanya ile okullara imam atanmasını sağlayan ÇEDES Projesi’nin, zorunlu seçmeli din derslerinin, anaokullarında mescit açılması yönündeki kararların iptal edilmesi istendi.

‘Din öğretmenlerine hakaret’

Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Ayda Sevim Işık “Bugün itibariyle ilimiz Kocaeli’nde laik eğitimi hedef alma konusunda liseler ve ortaokullarla dahi yetinmeyen Milli Eğitim Bakanlığı’nın Karamürsel’de anaokulu öğrencisi çocuklarımıza imamların ders vermesine karar verecek kadar pervasızlaştığını gördük. Laik eğitimi hedef alan bakanlığın dini eğitim sevdası öylesine hız kazanmıştır ki anaokulu çağındaki çocuklarımızı da bu emellerine alet etmek istemektedirler. Henüz örgün eğitim çağına dahi gelmemiş, soyutlama yeteneği gelişmemiş okul öncesi eğitimdeki çocuklarımıza imamların ders vermesi asla kabul edilemez” dedi ve konuyu yargıya taşıyacaklarını duyurdu.

‘Türk Büyükleri’ni tarihçiler değil ülkücüler anlatıyor

Kars’ta da başka bir protokol sansasyon yarattı.

GazetePencere’nin haberine göre; Kars Ülkü Ocakları İl Başkanlığı, Kars’ın bir ilkokulunda “Türk Büyükleri Okuma Serisi” isimli dijital uygulamanın tanıtımı adı altında Ülkü Ocakları’nın faaliyetlerini anlattı.

Gazete Pencere’de yer alan habere göre, Kars Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından yapılan paylaşımda “Kars Ülkü Ocakları İl başkanlığı olarak, ‘Türk Büyükleri Okuma Serisi’ dijital uygulamamızı Akıllı tahta üzerinde Sarıkamış Gazi paşa İlk öğretim okulunda öğrenci kardeşlerimize anlattık” ifadeleri kullanıldı.

Dindarlık araştırması: Müslümanım diyen yüzde 92.3, tarikatlara güven yokDindarlık araştırması: Müslümanım diyen yüzde 92.3, tarikatlara güven yok

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.