Rektör, kızına adrese teslim kadro ilanı açmış

Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü Prof. Dr. Mehmet Tümay'ın, görev süresinin dolmasına az bir süre kala kızına özel adrese teslim kadro ilanı açtığı iddia edildi.

Gündem 26 Temmuz 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, 26 Haziran 2024 tarihli Resmi Gazete’de dört farklı akademik pozisyon için kadro ilanı yayınladı.

Bu ilanlardan birisi üçü Bilgisiyar ve Bilişim Fakültesi’nde yer alan Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü için açıldı.

İlanların birindeki özel şartlar şu şekilde: “Bilgisayar mühendisliği veya endüstri mühendisliği lisans mezunu olmak, bu bölümlerin birinden doktora mezunu olmak, yapay sinir ağları, hibrit algoritmalar konularında çalışmaları bulunmak.”

Adana’da faaliyet gösteren yerel gazete kucuksaat.com’un aktardığına göre bu ilan, üniversitenin rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay’ın kızı Kübra Tümay Ateş için açıldı.

Üniversitesi’nde yer alan bilgilere göre Ateş, şu an Alparslan Üniversitesi’nde yüksek mühendis olarak görev yapıyor. Bu bilgilere göre Ateş lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerini endüstri mühendisliği bölümünde tamamladı.

2016 ve 2020’de üniversitenin rektörü olarak atanan Mehmet Tümay’ın görev süresinin yakında dolması bekleniyor.

Rektör böyle dedi: Torpil yaptırıyorum, açık söyleyeyimRektör böyle dedi: Torpil yaptırıyorum, açık söyleyeyim

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.