İzmir’de ‘tüp’ patladı, ortalık savaş alanına döndü: 5 ölü, 57 yaralı, 11 binada hasar

İzmir’in Torbalı ilçesi Ayrancı Mahallesi’nde bir iş yerinde sanayi tipi tüp patladı. Patlamada beş kişi hayatını kaybederken 10’u ağır en az 57 kişi yaralandı. Savaş alanına dönen bölgede 11 bina hasar gördü.

Gündem 30 Haziran 2024
İzmir'de yaşanan patlamayla ortalık savaş alanına döndü

İzmir Torbalı’da sakin geçen pazar gününde Ayrancılar Mahallesi, Barış Manço Caddesi’ndeki sessizliği saat 15.00 sıralarında bir patlama sesi bozdu. Cadde üzerindeki bir şırdancıda sanayi tipi tüpün patlaması ortalığı savaş alanına çevirdi. Patlamadan sonra çevredekiler panik içinde kaçıştı, ardından durumu acil çağrı merkezine haber verdiler. Olay yerine jandarma, ambulans, itfaiye ve AFAD ekipleri geldi.

Olayla ilgili ilk resmi açıklama Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir’den geldi. Demir “Toplam ölü sayısı dörde çıktı. Sağlı sollu, alttan üstten her taraf boşaltıldı. Kolonlar zarar görmüş olabilir. Hepimiz buradayız. Biz de elimizden gelen desteği veriyoruz mahalle halkına. Yerde insanlar yatıyor. Çok kötü bir durum, kriz masası kuruyoruz” dedi. Demir yaralılardan 10’unun durumunun ağır olduğunu söyledi.

Beşiktaş'ta apartmanda patlama: Kapıyı açtığı gibi camlar havaya uçtuBeşiktaş’ta apartmanda patlama: Kapıyı açtığı gibi camlar havaya uçtu

Ardından İzmir Valisi Süleyman Elban olay yerine gelerek açıklama yaptı. Restorandaki sanayi tipi tüpün patladığını belirten Elban ölü sayısını dört olarak teyit etti. Ambulansla hastaneye ulaştırılanların sayısının 20 olduğunu, kendi imkanıyla hastaneye gidenler de olduğunu söyledi. Vali Elban sokaktaki 11 binada hasar meydana geldiğini belirtti.

Vali Elban’ın ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaralı sayısının 35 olduğunu söyledi.

Yerlikaya açıklamada “Bugün İzmir Torbalı’daki Fevzi Çakmak mahallesinde bulunan bir Lokantada ilk belirlemelere göre sanayi tüpünden kaynaklandığı değerlendirilen bir patlama meydana gelmiştir. Olay bölgesine İzmir İl AFAD’dan iki araç dokuz personel, İl Sağlık Müdürlüğünden sekiz ambulans iki UMKE ekibi ve 36 personel sevk edilmiştir. Patlamada maalesef dört vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 35 vatandaşımız da yaralanmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Konuya ilişkin tahkikat devam etmektedir. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir” ifadelerine yer verdi.

Çevredeki kalabalığın sebebinin ise alt sokakta kurulan pazar olduğu öğrenildi.

Adalet Bakanı: Adli soruşturma başlatıldı

Olayın üstünden geçen iki buçuk saatlik sürede hastanede tedavisi süren ağır yaralı bir kişi daha hayatını kaybetti ve ölü sayısı beşe yükseldi. İzmir Valisi saat 18.00 sıralarında olay yerinde yaptığı açıklamada yaralı sayısının da 57 olduğunu belirtti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç İzmir’deki patlamayla ilgili Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını bildirirdi. Bakan Tunç, ‘Torbalı Cumhuriyet Başsavcısının koordinesinde 2 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir. Patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.’ ifadelerini kullandı.

Şırnak'ta iki ayrı patlama: Dört yaşındaki çocuk hayatını kaybettiŞırnak’ta iki ayrı patlama: Dört yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.