Rixos Hotel sahibi Tamince stajyerin ölümüyle ilgili 13 yıl sonra ifade verdi

Rixos otellerinin sahibi Fettah Tamince ve dönemin Antalya Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, otelde staj yapan 16 yaşındaki Burak Oğraş'ın şüpheli ölümüyle ilgili 13 yıl sonra ifade verdi.

Gündem 2 Şubat 2024
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Baba Murat Oğraş oğlunun şüpheli ölümünü 12,5 yıldır bıkmadan gündemde tutmaya çalışıyor. Oğlu Burak 2011’de Fettan Tamince’ye ait Antalya’daki Rixos Hotel’de staj yapıyordu. Ve bir gün çalışanlarla birlikte kaldığı bölümün önündeki havuzda ölü bulundu. Ölümü kayıtlara şüpheli diye geçti. Aynı evde kaldığı iki kişi yargılandı ancak tutuklanmadı. Baba Murat Oğraş’ın çabalarıyla davada yeni bir aşamaya gelindi. KRT TV’den Can Bursalı’nın haberine göre 16 yaşındaki Burak’ın ölümüyle ilgili otel sahibi Tamince ve dönemin Antalya Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ifade verdi.

Örtbas mı edildi?

Baba Oğraş oğlunun hayatını kaybettiği otelin sahibi Fettah Tamince’nin o dönemde ‘Fethullah Gülen Cemaati’ olarak bilinen yapılanmanın üyesi olduğunu, olayı aynı yapılanmanın üyesi olan polislerin örtbas ettiğini iddia ediyor. Baba Oğraş iddiasına dayanak olarak dönemin Antalya Emniyet Müdürü Ali Yılmaz’ın Burak’ın ölümünden 10 ay sonra Fettah Tamince’nin şirketinde üst düzey yönetici olarak işbaşı yapmasını, soruşturmayı yürüten bir polis şefinin sürülmesini ve bir şube müdürünün 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ‘FETÖ üyeliği’ suçlamasıyla hapse atılmasını gösteriyor.

Dosyaya şimdiye kadar dört savcı baktı

Burak Oğraş’ın ölümüyle ilgili soruşturmayı o dönemde Antalya Adliyesi’nde savcı olarak görev yapan, daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi’nden milletvekili seçilen Rafet Zeybek başlatmıştı. Zeybek’in başlattığı soruşturma 13 yıldır sürüyor. Dosyada şimdiye kadar dört savcı değişti. Dosyayla ilgili rapor veren Ulusal Kriminal Büro’nun ‘cinayet’ dediği olayla ilgili Burak Oğraş’ın babası Murat Oğraş’ın adalet mücadelesi sürüyor.

Burak’ın ölümüyle ilgili dosyada altı şüpheli var. Şüphelilerden dördü baba Oğraş’ın çabalarıyla tespit edildi. Bu şüpheliler o dönem Burak’la birlikte staj yapan öğrencilerdi. Diğer iki şüpheli ise öğrencilerle aynı lojmanda kalan aşçılardı. Aşçılardan F.P. olay tarihinde 43, C.A. ise 25 yaşındaydı.

Kayıplara karıştı

2021 yılında tekrar ifadeye çağrılan F.P.’nin kuvvetli suç şüphesiyle tutuklanması istendi. Savcılığın bu talebi mahkeme tarafından kabul görmedi, F.P. adli kontrolle serbest bırakıldı. Diğer şüpheli C.A.’nın ise yurtdışında yaşadığı için ifadesi alınamadı. Dosyada yaşanan son savcı değişiminden sonra adli kontrolle serbest bırakılan F.P.’nin geçen eylül ayında bir kez daha ifadesinin alınması istendi. Ancak F.P.’ye ulaşılamıyor.

Tamince 13 yıl sonra ifade verdi

Yeni savcı dönemin Antalya İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ve Rixos otellerinin sahibi Fettah Tamince’yi de ifadeye çağırdı. Tamince ifadesinde olaydan seneler sonra haberdar olduğunu, haberdar olduktan sonra da dönemin otel yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunmayı düşündüğünü belirtti. Tamince, Murat Oğraş’la görüştüğünü de ifade ederek “Adalete yardım etmeyi teklif ettim. İfadesi alınacak kişilerin yol ve konaklama masrafını karşılayabileceğimi söyledim” dedi. “Bu olay yüzünden sabah akşam sosyal medyada linç yiyorum. Benim ve siyasilerin üzerinde bu iş abartılıyor, başka yöne çekilmek isteniyor, mağdur oluyoruz. Kurumum sürekli töhmet altında bırakılıyor. Bu işin bir an önce çözülmesi en fazla bizi mutlu eder” diyen Tamince dönemin İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz’ın emekli olduktan sonra Antalya Rixos Hotel’de işbaşı yapmasını “Kendisi saygın bir emniyet müdürüdür. Bize katkısı olacağını düşünerek birlikte çalışmayı teklif ettim. Burak Oğraş’ın ölümüyle ilgili aramızda bir görüşme geçmemiştir” diye açıkladı.

Emniyet müdürü de ifade verdi

İfadesi alınan dönemin Antalya İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ise olaydan kısa süre sonra emekli olup Rixos’ta çalışmaya başlaması için “2012 yılında merkeze alınınca emekli olmaya karar verdim. Emekli olduktan sonra çocuk okuttuğum için maddi durumum el vermemeye başladı” diye açıkladı. Kendisine geçmişte AK Parti’den Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve milletvekili seçilen AK Parti Merkez Karar ve Yürütme Kurulu üyesi Menderes Türel’in referans olduğunu belirten Yılmaz “O dönem milletvekili seçilen arkadaşım Menderes Türel milletvekili seçilmeden önce Rixos’ta çalışıyordu. Seçilince yerine benim ismimi vermiş. Onun referansıyla otel sahibiyle görüştüm. Otel sahibiyle öncesinde bir samimiyetim yoktu” dedi. Yılmaz Tamince’yle aralarında Burak Oğraş’ın ölümüne ilişkin hiçbir konuşma geçmediğini belirtirken Murat Oğraş’a karşı yasal haklarını kullanacağını da söyledi.

‘İfadeleri çelişkili’

Baba Murat Oğraş iki ismin verdiği ifadelerde çelişki olduğunu savunuyor. Tamince’nin ifadesinde Yılmaz’ı kendisinin aradığını söylediğine dikkati çeken Oğraş “Emniyet müdürü ‘Beni Menderes Türel refere etti’ diyor. Fettah Tamince ise ‘Ben aradım’ diyor. İfadelerinde çelişkiler, tutarsızlıklar var” diye konuştu.

13 yıldır açık olan soruşturmayı yürüten savcılığın Tamince ve Yılmaz’ın yanı sıra başka kişilerin de ifadesine başvurması bekleniyor.

Tamince’ye soruşturma açan savcı, Erdoğan’ın avukatıyla rüşvet pazarlığı yapmış: “Savcıya acıyıp HSK'ya vermedim, pişmanım!”Tamince’ye soruşturma açan savcı, Erdoğan’ın avukatıyla rüşvet pazarlığı yapmış: “Savcıya acıyıp HSK’ya vermedim, pişmanım!”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.