Gasp ettiği paraları ‘Ben Robin Hood’ diyerek sokakta dağıttı

Beyoğlu’da 3 kişi bir korsan taksiciyi silah zoruyla alıkoydu. Zorbalardan ikisi araçtan inerken diğeri sürücünün telefonunu aldı ve internet bankacılığından da 15 bin lirasını gasp etti. Şahıslardan biri ardından gasp ettiği paraları Taksim’de “Ben Robin Hood’um” diyerek dağıttı.

Gündem 3 Kasım 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Olay önceki hafta Pazar günü saat 23.15 sıralarında Beyoğlu Taksim İstiklal Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre korsan taksicilik yapan Nurullah K. Küçükçekmece’den aracına üç kişi aldı. Bunlardan biri araca biner binmez Nurullah K.’ya silah doğrultup “Biz ne istersek onu yapacaksın, yoksa seni öldürürüm” diye tehdit etti. İçlerinden biri Sefaköy’de inerken Nurullah K. kendisini alıkoyan iki kişiyle birlikte Taksim’e doğru yola koyuldu. Adamlardan biri Nurullah K.’nın bacağına silah dayayarak cep telefonunu gasp etti, sonra da mobil bankacılığına girip hesapta bulunan 15 bin lirasını kendi hesabına aktardı.

‘Ben Robin Hood’um’ diyerek paraları dağıttı

Aracı Taksim’de otoparka park eden ettiren şahıslar alıkoydukları Nurullah K. ile birlikte ATM’ye gidip gasp ettikleri parayı çekti. Ardından da “Ben Robin Hood’um” diyerek  parayı cadde üzerinde önüne gelene dağıttılar. Yaklaşık dokuz bin lirayı bu şekilde caddede esnafa dağıtanların yanından kurtulan Nurullah K. gördüğü polislerden yardım istedi. O arada şahıslar kaçıp kayboldu ama yaşanan ilginç anlar kameralara yansıdı.

Engin Acur adlı bir vatandaş olayla ilgili şunları anlattı: “Arkadaşımın yanına bir adam gelmiş ve 200 TL vermiş. ‘Al bu parayı, garibanlara dağıt. Ben Robin Hood’um’ demiş. Ardından parayı dağıta dağıta yürümeye devam etmiş. Galiba bir gasp olayıymış. Zaten tipi de biraz değişik. Robin Hood zaten zenginden alıp fakire dağıtıyor. Bu da öyle bir şeyler yapmış. Tabii ki duyunca şaşırdık. Neden böyle bir şey yaparsın? Çok değişik” dedi.

‘Kimsenin ekmeğini gasp etmek doğru tutum değil’

Olayla ilgili konuşan esnaf Mahmut Karapınar da “Biri bana 200 TL bıraktı. Bu parayı ‘Hayrına birisine verebilir misin?’ dedi. Vereceğimi söyleyerek adama söz verdim. Para hala cüzdanımda duruyor. Gerçek ihtiyaç sahibi olan birini arıyorum. Bulursam parayı vereceğim. Parayı birinin hayrına vesile olsun diye aldım. Cüzdanımın köşesine koydum, hala bekliyor. İşin aslını bilmiyorum. Allah ıslah etsin. Ne olursa olsun kimsenin ekmeğini gasp etmek doğru bir tutum değil” dedi.

Olayın ardından çalışma başlatan Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği polisleri Nurullah K.’nın aracında arama yaptı. Aracın sağ ön koltuğundaki tabancaya el koyan polis çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini de tek tek inceledi. Onlarca saatlik görüntü izleyen polis şüphelilerin beş suç kaydı olan Yiğit E. (18), Murat A. (18) ve Emir A. olduğunu tespit etti. Yiğit E. Küçükçekmece’de yakalandı.

Robin Hood gaspçı akıl hastanesinde

Yiğit E. emniyete götürüldü, ifadesi alındı. Parayı dağıtmak için gasp ettiğini ve Robin Hood olmayı benimsediğini söyleyen Yiğit E. sevk edildiği adliyede çıkartıldığı mahkemece adli kontrol hükümleri uygulanarak akıl hastanesine yatırıldı.

Cinayet yetmedi, katili gasp ele verdi: Cesedi mezar taşıyla örtmüşCinayet yetmedi, katili gasp ele verdi: Cesedi mezar taşıyla örtmüş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.