Rojin 17 gündür kayıp: Tüm evler aranacak

Van’da 17 gün önce KYK yurdundan ayrılıp kaybolan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in başörtüsü 10 Ekim'de Van Gölü kıyısında Bardakçı mahallesi civarında bulunmuştu. Yarın bölgedeki evlerde arama yapılacak.

Gündem 14 Ekim 2024
Rojin Kabaiş'in başörtüsü bulunmuştu.

Van’da 27 Eylül’de kaldığı yurttan çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş için başlatılan aramalar 17. günde devam ediyor. Ailenin valilikten talebi doğrultusunda üniversiteye 150-200 metre uzaklıkta bulunan Bardakçı Mahallesi’ndeki köyde arama yoğunlaştırılacak ve ekipler yarın tüm evleri tek tek arayacak. Aslında arama ilk günden itibaren Rojin’in okulu Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne çok kısa bir mesafede bulunan Bardakçı Mahallesi ve civarında yoğunlaştırılmıştı. Ancak şu ana kadar mahalledeki evlerde arama yapılmadı.

Cumhuriyet’e konuşan Kabaiş’in ailesi kaybolduğu günden bu yana yaşadıklarını anlatarak “Biz acılı bir aileyiz. Yanlış yorumlar yapılıyor, acımıza saygı duyulmasını rica ediyoruz” ifadelerini kullandı. Rojin Kabaiş’in babası Nizamettin Kabaiş “Kızımızı gören veya duyan herkesten bize veya yetkililere en hızlı şekilde ulaşmalarını bekliyoruz” dedi.

Baba Nizamettin Kabaiş umutlarını kaybetmediklerini ve kızının hâlâ hayatta olduğuna inandıklarını dile getirdi. “16 gündür su altında aramalar devam ediyor. Rojin’in suda olmadığı gerekçesiyle bir yerde tutulduğunu düşünüyoruz ve hayatta olduğuna inanıyoruz” diyen aile bu zorlu süreçte kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.

Özel ekip gönderildi

Havada, karada, suda, her yerde Rojin aranıyor. Erzurum ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüklerinden getirilen kadavra köpeklerin de kullanıldığı aramalarda Jandarma Genel Komutanlığı’ndan getirilen su altı kadavra arama köpeğinin yanı sıra sekiz kişiden oluşan dalgıç ekip de çalışmalara destek veriyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.