RTÜK’ten TRT Haber’i inceleme kararı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) TRT Haber'in yerel seçimler öncesi ve 31 Mart günü AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Murat Kurum ve AKP yayınlarını inceleyecek.

Gündem 4 Nisan 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı

Seçimlerin sona ermesine rağmen Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)’nün incelemeleri devam ediyor. RTÜK’te CHP kontenjanından seçilen üyeler Tuncay Keser ve İlhan Taşcı TRT Haber’in seçim yayınlarının tek taraflı olması nedeniyle Üst Kurul tarafından incelenmesi gerektiğini talep etti. Seçimlerin tamamlanmasının ardından RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin şikayetin incelenmesi kararı aldı.

Seçim yasaklarını çiğneyen TRT Haber’in yayınları incelenecek

Cumhuriyet’ten Mahir Barış’ın haberine göre RTÜK 31 Mart günün seçim yasaklarının başlamasına rağmen AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye adayı Hamza Dağ, AK Parti’nin Kepez Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü’nün yer aldığı reklam filmlerini gün boyunca ekranlara yansıtmıştı. Erdoğan, Kurum ve AK Parti yayınları yapan TRT Haber’in o günkü yayınlarının incelenmesine karar verildi.

RTÜK 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri’ne ilişkin FOX TV ve Halk TV’ye yüzde 5, Tele1’e yüzde 3 oranında reklam gelirlerine ceza vermişti. TRT Haber’in seçim yayınlarına ilişkin RTÜK’ün bu ay içinde karar verebileceği öğrenildi.

Bakanlardan sonra RTÜK'ten de destek: Eşi Murat Kurum'a oy istediBakanlardan sonra RTÜK’ten de destek: Eşi Murat Kurum’a oy istedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.