Bakanlardan sonra RTÜK’ten de destek: Eşi Murat Kurum’a oy istedi

Cumhur İttifakı'nın İstanbul adayı Murat Kurum'a destek için bakanlar devreye girdi, muhalefetin tepkisini çekti. Bu kez destek RTÜK'ten geldi. Çünkü RTÜK'te müdür olan Şengül Kurum eşi Murat Kurum için oy istedi.

Siyaset 29 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Murat Kurum ve eşi Şengül Kurum.

Türkiye bu pazar yerel yöneticileri seçmek için sandık başına gidecek. Bu seçimin her zaman olduğu gibi en merak edilen kenti İstanbul. Megakentte CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu ile Cumhur İttifakı’nın adayı Murat Kurum arasındaki yarış kıyasıya sürüyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar son dönemde katıldıkları etkinliklerde AK Parti adaylarına oy istiyor, bu İmamoğlu’nun tepkisini çekiyordu.

İmamoğlu eskiden bürokratların tarafsızlığa zarar gelmemesi için seçim döneminde istifa ettiğini hatırlatıyor ve “İstanbul’da dersine çalışmadığını başka kim düşünüyor? 17 bakan arkadaşı. Öyle düşünmeseler Ankara’dan buraya niye gelsinler? Artı bir, Cumhurbaşkanı da geldi. Hepsi toplandı geldi. Hoş geldi sefa geldi. Bunlara misafirperverlik yapacak mıyız? 2019’daki gibi, 23 Haziran’daki gibi… 806 bin kez misafirperverliğe hazır mıyız? Ankara’dan 17 bakan geldi ya, Cumhurbaşkanı geldi ya… Ciddi tarafı şu; devletin bakanı olmak şerefli görevdir. Atanmış kişilersiniz siz, bakan olarak görev yapacaksınız. İçinde dışişleri bakanı var, adalet bakanı var, içişleri bakanı var, ekonomi bakanı var… Dönsene Ankara’ya, işin gücün yok mu senin? Sizin başka işiniz yok mu?” diyordu. Ayrıntılı haberimize bu linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyesi (RTÜK) İlhan Taşcı bu kez de RTÜK’te daire müdürü olan Şengül Kurum’un Murat Kurum için seçim çalışması yapmasını eleştirdi. Taşçı “RTÜK’te müdür Şengül Kurum eşi Murat Kurum için seçim çalışmalarına katılabilir mi kamu görevlisi sıfatı sürerken!? Oysa bir siyasi parti (aday) lehine veya aleyhine çalışma yapmak kademe ilerleme durdurulması cezası gerektirir. Yani ihraçtan bir önceki ceza!!!” dedi.

RTÜK Başkanı: İzin aldı, takdir edilecek bir durum

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ise Şengül Kurum’un ‘ücretsiz izinli’ olduğunu belirterek konunun aslında ‘takdir edilecek’ bir durum olduğunu söyledi: ”İsmi verilerek bilinçli bir şekilde hedef gösterilen çalışanımız Sayın Şengül Kurum, etik ve ilkeli bir duruş sergileyerek 1 Nisan 2024’e kadar ücretsiz izin almıştır. Yani idari ve hukuki olarak eşinin yanında bulunmasında hiçbir mahsur yoktur. Hatta ve hatta insani olarak eşine destek vermesi takdir edilecek bir durumdur. İsterseniz bir ara bu ilkesel duruşu sergileyemeyen siyasetçi yakınları ile Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına bakalım. İşiniz gücünüz yalan yanlış algıyı üretip halkımızı kandırmak. Tekrar ediyorum, yalan yanlış algılar, paylaşımlar ve haberlerle kurumumuzu ve güzide çalışanlarımızı yıpratmanıza müsaade etmeyeceğiz.”

Bu sözlere Taşcı, ”Ücretsiz izin memur sorumluluğunu sonlandırmaz” yanıtını verdi.

İmamoğlu: Yurt dışından biri gelse Ankara'da bakan bulamayacakİmamoğlu: Yurt dışından biri gelse Ankara’da bakan bulamayacak

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.