Sabah şikayetçi oldu, öğleden sonra tüfekle öldürdü

Erzurum'da 35 yaşındaki Ümit Demir, kendisini tehdit ettiği gerekçesiyle sabah polise şikayet ettiği husumetlisi 52 yaşındaki Bünyamin Karatay'ı, öğleden sonra evine gelince uzun namlulu silahla vurarak öldürdü. Demir ‘eşimle ilişkisi varde’, Karatay’ın yakınları ise ‘para meselesi’ dedi.

Gündem 29 Ağustos 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Erzurum’un Palandöken ilçesinde Yunus Emre Mahallesi Sur Sokak’ta meydana gelen kavgada bir kişi hayatını kaybetti.

Geçimini hurdacılık yaparak sağlayan iki çocuk babası Ümit Demir ile dört yıl önce eşini kaybeden üç çocuk babası Bünyamin Karatay sabah saatlerinde tartışma yaşadı.

Tartışmanın ardından Yenişehir Polis Merkezi Amirliği’ne giden Demir, Karatay’ın kendisini ölümle tehdit ettiği iddiasıyla şikayette bulundu. Bünyamin Karatay, öğleden sonra Ümit Demir’in evine gitti. Ümit Demir, av tüfeği ile Bünyamin Karatay’ı evin girişinde ikisi kalbinden biri dizinden olmak üzere üç kurşunla vurduktan sonra kaçtı.

Eski eşine tabanca ve tüfekle saldırdı: Şikayetleri duyulmadı, koruma kararı boşa çıktıEski eşine tabanca ve tüfekle saldırdı: Şikayetleri duyulmadı, koruma kararı boşa çıktı

Mahallelinin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık ekibince yapılan kontrolde Bünyamin Karatay’ın yaşamını yitirdiği belirlendi. Ümit Demir kendisine ait 44 KC 863 plakalı kamyonetle Abdurrahman Gazi Mahallesi’nde suç aleti tüfekle yakalandı.

Erzurum Adli Tıp Kurumu’nda otopsisi işlemleri tamamlanan Bünyamin Karatay, Narmanlı Camisi’nde kılınan cenaze namazın ardından Abdurrahman Gazi Mezarlığı’nda toprağa verildi. Aynı saatlerde polis eşliğinde adliyeye çıkarılan Ümit Demir tutuklandı. Ümit Demir ifadesinde Karatay’ı eşiyle ilişkisi olduğu için öldürdüğünü öne sürdü. Ümit Demir kasten öldürme suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bünyamin Karatay’ın yakınları ise cinayetin para meselesi yüzünden yaşandığını öne sürdü.

Cesedi tandırdan çıkan küçük Eymen’in annesi ve sevgilisine bir de tecavüz suçlamasıCesedi tandırdan çıkan küçük Eymen’in annesi ve sevgilisine bir de tecavüz suçlaması

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.