Sağanak, İstanbul barajlarını doldurdu: Bir günde yüzde 6 artış

Kurak geçen günlerden nasibini alan İstanbul barajlarına bir günlük sağanak olumlu etki sağladı. Barajların doluluk oranı bir günde yüzde 6 arttı.

Çevre 30 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

İstanbul çarşamba gününü sağanak altında geçirdi. Öyle ki Kağıthane Emniyet Evleri Mahallesi Büyükdere Caddesi’nde fırtına nedeniyle direk düştü ve bir kişi kaldırıldığı hastanede öldü. Kenti adeta kilitleyen fırtına ve sağanağın olumlu bir etkisi de oldu: Barajlar. Çünkü İstanbul barajları son 10 yılın en kurak günlerini geçiriyordu. İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa, İstanbul’un su planlaması olduğunu ve su kesintisinin olmayacağını söylemişti. İstanbul dışından kent barajlarına takviye yapılırken su sıkıntısı en fazla Avrupa Yakası barajlarında hakimdi. Anadolu Yakası’ndan yapılan takviyeyle dengelenen su ihtiyacına sağanak ilaç gibi geldi.

Barajların son 14 gün içindeki doluluk oranı.

Dün yüzde 25.62 olan barajlardaki doluluk oranı bir günde yüzde 6’ya yakın yükseldi ve yüzde 31.03’e çıktı. İSKİ verilerine göre tam bir yıl önce bugün İstanbul barajlarındaki su seviyesi 34,43 iken bugün bu seviye 31,03 oldu.

Barajlara göre doluluk oranları.

İstanbul’da dün gerçekleşen yağışlarda, Esenyurt 124 kilogram, Sarıyer 121 kilogram, İstinye 116 kilogram, Beykoz 108 kilogram, Şişli 104 kilogram, Çekmeköy 101 kilogram, Şile ise 100 kilogram ile en çok yağış alan ilçeler oldu.

İstanbul barajları yeniden yüzde 20'nin üzerine çıktıİstanbul barajları yeniden yüzde 20’nin üzerine çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.