Şahan Gökbakar Marmaris’teki eviyle ilgili sessizliğini bozdu: Mahkemeyi etkilemek için algı yaratıyorlar

Marmaris'te 2020'de aldığı eviyle ilgili kaçak yapı iddialarına Şahan Gökbakar cevap verdi: "Evi ve iskeleyi yapı kayıt belgesi varken satın aldım. 2022'de bu belge iptal edildi. Kararı mahkemeye taşıdık. Hukuki süreç devem ediyor."

Gündem 11 Eylül 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

6 Eylül’de Yeni Asır gazetesinde çıkan bir haberin başlığı şöyleydi: ‘Sitkomcu Şahan’ın kaçak sitkondusu’. Vural Efecik imzalı haberde “gişe rekorları kıran Recep İvedik film serisi ve sitcom şovlarıyla ününe ün, servetine servet katan oyuncu Şahan Gökbakar’ın Marmaris’teki çam ormanı içinde denize sıfır villası kaçak çıktı. Birinci derece sit alanında kaçak olarak inşa edilen villa için bakanlıktan yıkım kararı çıktı” deniyordu.

Bu gazete kaynak gösterilerek habar farklı mecralarda farklı başlıklarla tekrarlandı. Habere göre Şahan Gökbakar 2018 yılında satın aldığı arazide çeşitli izinsiz tadilatlar yapmış, sonra bu yapılar için İmar Barışı’ndan faydalanmak amacıyla başvuru yapmış. Ancak 2023 yılında Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün denetimlerinde villanın yapı kayıt belgesi iptal edilmiş, mülk kaçak yapı olarak tescil edilip yıkım kararı verilmiş. Şahan Gökbakar da karara itiraz ederek hukuki süreç başlatmış. Marmaris Belediyesi ise yıkım kararını uygulama yetkisine sahip olmasına rağmen, davanın devam etmesini gerekçe göstererek kaçak yapıyı yıkmamış.

Haber çıkınca Marmaris Belediyesi açıklama yaptı

Bu haberden sonra Marmaris Belediyesi açıklama yaparak “Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü’nden önceki belediye yönetimi döneminde yazılar geldi. Yapı kayıt belgesi değerlendirme komisyonu kararıyla söz konusu taşınmaz için alınmış dört adet yapı kayıt belgesi iptal edilmiştir. Ancak yapı kayıt belgelerinin iptali için açılmış davalar gerekçe gösterilerek geçmiş belediye yönetimi döneminde herhangi bir idari işlem tesis edilmemiştir” dendi. Yani dava sürdüğü için bu yıkım kararını uygulamamış geçmiş dönemde belediye.

Ama haber yayınlanınca Marmaris Belediyesi’nin yeni yönetimi hemen Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ile iletişime geçmiş, müdürlük belediyeye mahkemenin sürdüğünü ve henüz karar verilmediğini, bu durumda mevzuat çerçevesinde işlemlerin belediye tarafından yapılmasını iletmiş. Yani yıkımı yapabilirsiniz demiş. Belediye ekipleri de Şahan Gökbakar’ın evine gitmiş ama o da ne; ekipler mülkün bahçe kapısı kapalı, kilitli ve taşınmazın etrafı kesici tel örgülerle çevrili olduğu içen içeri girip yıkım kararını uygulamamış.

Fatih Altaylı yorum yapınca Gökbakar sessizliğini bozdu

6 Eylül’den beri Şahan Gökbakar’ın Marmaris’teki evinin yıkımıyla ilgili çıkan kısmın özeti bu. Günlerdir bu konuşuluyor.

Dün sabah bu tartışmaya Fatih Altaylı da katıldı ve Şahan Gökbakar’ı eleştirdi. Altaylı’nın “Şahan haksız. Bu Türk milletinin en muhalifi bile emlak söz konusu olduğu zaman birdenbire gözünü rant bürüyor. Sen aileni büyüttükçe biz de senin arazini büyütmeni izlemek zorunda değiliz” diyerek olaya dahil olmasıyla Şahan Gökbahar günler süren sessizliğini bozdu.

Gökbakar: Algı yaratılıp hukuki süreç etkilenmek isteniyor

Gökbakar, sessizliğini bozmasının sebebinin fikirlerine güvendiğini söylediği Fatih Altaylı’nın da ‘bilip bilmeden’ kendisi hakkında yorum yapması olduğunu söyledi. “Kendisinden daha ciddi bir gazetecilik beklerdim, bir telefon açabilirdi” diyen Gökbakar günlerdir süren ve hukuki süreci etkilemeye yönelik olduğunu düşündüğü haberlerin algı oluşturulmak için yapıldığını düşünüyor.

‘Evin ve iskelenin yapı kayıt belgesi 2018’de alınmış’

Gökbakar kendi cephesinden işin gelişimini de şöyle anlattı: “Resimlerde gösterildiği gibi iki katlı bir evim yok. Bizim oradaki evimiz tek katlı 85 metrekarelik bir köy evi. Villa değil. 2020 yılında var olan bir evi ve iskeleyi satın aldım. Bir emlak sitesinin ilanından buldum burayı. Ev sahibiyle iletişime geçtim. Ev sahibi yapı kayıt belgeli evi ve iskeleyi satıyordu. 2018 yılında yapı kayıt belgeleri alınmış. Ben de 2020 yılında bu ev yapı kayıtlı diye düşünerek ve gerekli incelemeleri yaparak… Ki belediyeden, tapu müdürlüğünden araştırdık, devletin bir kurumunun şerhi var mı, sit alanı içerisinde mi diye baktık. Tertemizdi her şey.

‘2022 yılında sit alanı ilan edildi, yıkın diye karar çıktı, biz de mahkemeye verdik’

Kafa dinlemek için burayı satın aldık. Sit alanında mülk alıp üstüne bir şey yapmayı düşünmek için ya su katılmamış geri zekalı ya da birilerine güveniyor olmak lazım. Ben böyle bir insan değilim. Hali hazırda var olan bir yapı ve iskeleyi satın aldım. Herhangi bir eklenti de, inşaat da yapmadım. 2021 yılında yangınlar çıktı. Yangınlardan sonra bütün her şey değişti. 2022 yılında evin bir anda yapı kayıt belgesi iptal oldu ve tapuya sit alanı diye şerh düşüldü. Ben evi ve iskeleyi aldıktan iki sene sonra. Üstüne de bu yapı yıkılsın diye yazı yazıldı. Biz de bu karara karşı dava açtık. Hukuki süreç devam ediyor. Nasıl sonuçlanacak bilmiyorum. Durum bu.”

Şahan Gökbakar’a göre kendisiyle ilgili yapılan haberlerde ‘Gökbakar’ın evi’ diye yayınlanan fotoğraflarda gözüken ev onun değil, komşusunun. İnşaat yapan da komşusu. Gökbakar, kendi evinin kendi parselinde tek parça bir yapı olduğunu söylüyor. Ama belediye açıklamalarında geçen 4 ayrı yapı sözü kafa karıştırıyor.

Şahan Gökbakar günlerdir yangına karşı çırpınıyor, savaşıyorŞahan Gökbakar günlerdir yangına karşı çırpınıyor, savaşıyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.