Sandığı korudu, canını koruyamadı

Ordu Gülaylı'da öldürülen Erhan Kurt sandık görevlisiydi. Islak imzalı tutanakları CHP ilçe başkanlığına teslim ettikten sonra 200 metre uzaklıktaki evine giderken kalbinden bıçaklandı. 

Gündem 30 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Ordu Gülyalı’da seçim kutlamaları sırasında Ak Partili bir grup tarafından öldürüldüğü iddia edilen İYİ Parti üyesi Erhan Kurt’un cenazesi defnedildi.
Olayla ilgili 10Haber’e konuşan İYİ Parti Ordu İl Başkanı  Melikşah Murat Genç “Oradaki arkadaşlar bıçaklayan 17 yaşındaki gencin ailesinin MHP kökenli olduğunu söyledi. Olaya karışan 3 kişinin çapraz sorgusu yapılacak şimdi. Biz İYİ Parti olarak olayın takipçisi olacağız” dedi.

İYİ Parti Ordu İl Başkanı Melikşah Murat Genç olayın gelişimini şöyle anlattı:
“Erhan Kurt sandık görevlisiydi. Biz bütün ıslak imzalı tutanakları CHP’ye verme kararı almıştık. Erhan Kurt da kendi sandığından aldığı ıslak imzalı tutanağı CHP Gülyalı ilçe başkanlığına vermek için gitmiş. Bizim İYİ Parti ilçe başkanlığı ile CHP ilçe başkanlığı yan yana. Bu esnada bıçaklayan grup da arabayla buradan geçerken oradaki arkadaşlarla sözlü tartışma yaşamışlar. Bu kişiler daha sonra arabayla oradan ayrılmışlar. Daha sonra tekrar bizim ilçe başkanlığının oraya gelmişler. Erhan Kurt bu olaydan habersiz bir şekilde CHP ilçe başkanlığına tutanağı teslim ettikten sonra 200 metre uzaklıktaki evine gitmek için yolun kenarına beklerken. Bu kişiler geliyor. Erhan Kurt’u arabanın camının içinden araca almaya çalışıyorlar. Bunların elinden Erhan Kurt kurtuluyor. Daha sonra bıçaklayan çocuk arabadan inip, Erhan Kurt’un kalbine bıçağı saplıyor. Vahim bir olay, Ordu’ya yakışmayan bir olay, üzgünüz.”

Ak Parti’den itidal çağrısı

Erhan Kurt’un cenazesine katılan Ak Parti Ordu İl Başkanı Selman sosyal medya hesabından olayı lanetleyerek, “Suçluların adalet karşısında hesap vermelerinin takipçisi olacağız. Seçim sonuçları sebebi ile kutlama yapan tüm vatandaşlarımızı sessizce evlerine davet ediyorum” dedi.

Ordu’da seçim kutlamaları sırasında İYİ Parti üyesi Erhan Kurt öldürüldüOrdu’da seçim kutlamaları sırasında İYİ Parti üyesi Erhan Kurt öldürüldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.