İYİ Partili vekilin ‘CHP köstek oldu AKP’yi destekleyelim’ sözlerini hem Oktay Vural’a hem de CHP’li vekillere sorduk

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, yerel seçimlerde AK Parti ve MHP ile ittifak yapılması gerektiğini savunarak 'CHP’den sadece köstek gördük' dedi. Hatipoğlu'nun sözlerini hem İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural'a hem de CHP Eskişehir milletvekillerine sorduk.

Siyaset 29 Temmuz 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, yerel seçimlere ilişkin tartışma yaratan açıklamalar yaptı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in adaylığına karşı çıkan Hatipoğlu, “Yaşı geldi 88’e. Yeni bir dönemde Eskişehir’e ne verebilir, alternatif yok mu? Bunlar can alıcı sorular” dedi.

CHP’den sadece köstek gördüklerini kaydeden Hatipoğlu, “Nobran tavırla karşılaştık her yerde, her alanda. Bize Eskişehir’de hiçbir destek vermediler ki biz onlara çok verdik. CHP-İYİ Parti iş birliğinde kaybeden hep biz oluyoruz. Bence artık bu bizim adımıza işlevsiz ortaklığa son verme zamanı geldi” diye konuştu.

T24’ten Eray Görgülü‘ye açıklamada bulunan Hatipoğlu, Eskişehir’de CHP ve AK Parti’nin yaklaşık 200’er bin oyu bulunduğunu kaydederek şunları söyledi:

“Belirleyici parti ise 90 bin ile İYİ Parti. Bu Türkiye’nin birçok bölgesinde de böyle. İYİ Parti hep kazananı belirleyecek durumda. Ben diyorum ki, CHP ile işbirliği tartışmaya açılabilir ve sağ partilerin oluşturduğu blok desteklenebilir. Bence, Eskişehir de mesela AKP-MHP desteklenebilir. Sonuç tartışmasız galibiyet olacaktır ve Eskişehir için de hayırlısı budur.”

CHP'deki değişim tartışmaları Eskişehir'i gerdiCHP’deki değişim tartışmaları Eskişehir’i gerdi

Oktay Vural: İttifak arayışımız yok

İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, 10Haber’in İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun açıklamalarını sorması üzerine “Parti olarak yerel seçimlere kendimiz hazırlık yapıyoruz. Dolayısıyla şu an böyle bir ittifak arayışımız yok” dedi.

CHP Eskişehir vekillerden tepki: İYİ Parti kazanır, iddiasını ortaya koymuyor

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun açıklamalarını, CHP Eskişehir Milletvekilleri Jale Nur Süllü ve İbrahim Arslan’a sorduk.

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, “Seçmen her zaman gereğini yapar. Eskişehir seçmeninin o konuda sağduyusuna inanıyorum. Eskişehir seçmeni kendisine hizmet edeni, kısır siyasi tartışmaların dışında kalacak şekilde gereğini yapar” açıklamasında bulundu.

CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan ise İYİ Partili Hatipoğlu’nun sözlerini “İYİ Parti kazanır, iddiasını ortaya koymuyor” diyerek yorumladı.

İbrahim Arslan şunları söyledi:

“CHP mensupları olarak gerek genel merkezlerimiz düzeyinde oluşturulan Millet İttifakı yazılı manzumesine fiiliyatta da uygun davrandık. Eskişehir’de CHP ve İYİ Parti milletvekili seçimlerine ayrı ayrı girdi. Biz kendi adımıza seçimlerde Millet İttifakı’nın dokusuna zarar getirecek bir davranış içerisinde olmadık, arkadaşımızın ifadesi gerçeği yansıtmıyor. Sanırım Nebi Bey milletvekili seçimlerini kastederek böyle bir değerlendirmede bulunmuş. Ama bunlar gerçeği yansıtmıyor. Biz her ne kadar ayrı ayrı siyasi partiler olarak seçime girmişsek de Millet İttifakı’nın ülke genelinde yapmak istediği unsurlara dikkat ederek bir çalışma yürüttük. Demokratik bir kardeşlik ve demokratik rekabet içerisinde gitti ve dolayısıyla Sayın milletvekilinin davranışı doğru değil. Bu yönüyle ifadeleri kendisini bağlar, ama böyle bir yaklaşım Eskişehir’de olmaz doğrusu…

Kuşkusuz kendi siyasi değerlendirmeleridir, ama orada kullandığı bir cümle gerçekten kayda değerdir. ‘Biz aday çıkartırsak CHP kaybeder, AKP kazanır’ cümlesini kullanıyor. İYİ Parti mensubu olarak İYİ Parti kazanır, iddiasını ortaya koymuyor. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen olmak üzere, tüm kadrolarıyla bu yerel seçimde de tüm iddialarımızı ortaya koyacak ve seçimleri kazanacak güçteyiz. Bundan zerre kadar kuşku duymuyoruz. Arkadaşlarımızın desteklerini isteriz, hepsiyle de görüşürüz, yerel inisiyatifler devreye girer. Onlarla ya da onlarsız yerel seçimde, geçmişte olduğu gibi gelecekte de başarıyla çıkacaktır.”

İYİ Parti ile CHP ittifak yapacak mı? Akşener 'Bize gelen teklif yok' diyormuşİYİ Parti ile CHP ittifak yapacak mı? Akşener ‘Bize gelen teklif yok’ diyormuş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.