CHP’deki değişim tartışmaları Eskişehir’i gerdi

CHP'deki değişim tartışmaları yerele de sirayet etti ve Eskişehir Belediye Başkanı Büyükerşen ile Odunpazarı Belediye Başkanı Kurt arasında polemiğe neden oldu.

Siyaset 12 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası CHP içindeki değişim tartışmaları hız kazandı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun değişime dair ısrarlı sözleri parti içinde taraflar oluşturdu. Ayrıca CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in de aday olma ihtimali olanlar arasında adının geçmesi CHP içinde yeni dengeler oluşturmaya başladı. Öyle ki bu tartışmalar yerele de sirayet etti ve CHP’nin il-ilçe binalarında konuşuluyor.

Tartışmaların uzandığı bir kentin de Eskişehir olduğu Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in açıklamaları ile ortaya çıktı. Sözcü’den İsmail Saymaz’a konuşan Kurt, değişimi desteklediğini söyledi ve “Değişimden kastınız ne?” sorusuna da “Önce Kemal Bey değişmezse öteki tarafın hiçbiri değişmez” yanıtını verdi. İmamoğlu’nun tavrının ne olduğunu bilmediğini söyleyen Kurt, adaylık açıklamasının net olmadığını vurguladı. Kendisinin daha farklı bir formül önerdiğini belirten Kurt, “Madem öyle Kemal Bey çekilsin. Özgür Özel, genel başkan olsun. Ekrem Bey, İstanbul’u kazansın. İnsanların karşısına çıkalım, “bak, biz değiştik” diye insanları inandıracak bir şey yapalım” dedi. Öte yandan Kurt’un dikkat çeken bir açıklaması da “Eskişehir’de bile kaybedebiliriz” ifadeleriydi.

Yılmaz Büyükerşen (solda) Kazım Kurt (sağda) 2018 yılında, Ağaç Günü için Kamboçya’dalar.

Kurt’un bu açıklamalarının ardından Büyükerşen de TV100’den Barış Yarkadaş’a konuştu ve “Ben orayı kaybederiz burayı kaybederiz tartışmalarına hiçbir şekilde doğruluk payı vermiyorum. Hiçbir şekilde ben bu fikirlere katılmıyorum” dedi. Son tartışmalardan sonra fikrinin değiştiğini ve yerel seçimlerde aday olacağını söyleyen Büyükerşen, değişim tartışmalarına da girmek istemediğini ancak konu büyüdüğü için açıklama yapmak zorunda olduğunu söyledi. CHP’ye hem içeriden hem de dışarıdan saldırılar olduğunu belirten Büyükerşen, “Tek dertleri de CHP’yi bölmek. Eğer CHP bölünürse laikliğe de cumhuriyete de elveda deriz. Eğer biz özgür ve demokratik bir Türkiye kuracaksak bunu birlik içinde, parti bütünlüğü içinde yapmamız lazım. CHP’yi bölmeye çalışmak kalleşliktir” dedi.

10Haber’in ulaştığı Kurt ise Meclis toplantısında Büyükerşen ile birlikte olduğunu söyledi ve bu tartışmalara dair konuşmayacağını belirtti.

Kılıçdaroğlu istifa sorusuna böyle yanıt verdi: Yeri ve zamanı gelinceKılıçdaroğlu istifa sorusuna böyle yanıt verdi: Yeri ve zamanı gelince

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.