Kemal Kılıçdaroğlu ikinci tura üç oyuncu değişikliyle gidiyor

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs'taki sonuçlardan sonra parti içinde yaşanan krizlerle birlikte ikinci tur programına başladı. Kılıçdaroğlu, ikinci tur için bir başkan yardımcısı değişikliği, iki danışman takviyesi yaptı. 

Siyaset 22 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ikinci tur öncesi kurmay kadrosunda üç değişiklik yaptı.

14 Mayıs Genel Seçimleri’nde beklediği sonuçları alamayan Cumhuriyet Halk Partisi, ikinci tur kampanyasına parti içi krizlerle birlikte başladı.

Seçim günü yaşanan ‘veri krizi’, Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel’in istifasını getirdi. Adıgüzel, her ne kadar hatanın kendisinde olmadığını söylese de seçim günü Anadolu Ajansı ve CHP’nin verilerindeki uyuşmazlığın faturasını istifa ederek ödedi. CHP Genel Merkezi’nin 11’nci katında seçim günü yaşananları geçtiğimiz hafta yaptığımız bu haberde anlatmıştık.

Kılıçdaroğlu, Adıgüzel’in istifasıyla boşalan koltuğa Parti Meclisi üyesi olan Devrim Barış Çelik’i atadı. Çelik, partide halihazırda Doğu ve Güneydoğu/Doğu Masası Koordinatörü ve Saha Çözüm Masası Koordinatörü görevlerini yürütüyordu.

CHP’de Onursal Adıgüzel’in yerine Devrim Barış Çelik getirildiCHP’de Onursal Adıgüzel’in yerine Devrim Barış Çelik getirildi

CHP liderinin bir diğer hamlesi ise eski Kağıthane İlçe Başkanı ve milletvekili adayı Mehmet Ali Yüksel’i ‘Genel Başkan Başdanışmanı’ olarak görevlendirmek oldu. Yüksel’in Ekrem İmamoğlu’na yakın olduğu biliniyor.

Muhalefette hareketlilik: 6'lı Masa toplandı, belediye başkanları ve vekillere görev yazıldıMuhalefette hareketlilik: 6’lı Masa toplandı, belediye başkanları ve vekillere görev yazıldı

Yüksel’in ataması kamuoyu açısından sürpriz oldu. Çünkü atamadan hemen önce CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ikinci tur kampanyasının başına geçeceği konuşuluyordu.

Kılıçdaroğlu’nun ikinci tura 7 gün kala kurmay kadrosunda yaptığı son değişiklik ise daha önce CHP Doğu masası koordinasyonunda da görev alan Diyarbakır milletvekili adaylarından Cevdet Nasıranlı’yı başdanışmanı atamak oldu. Nasıranlı, 2019’da Ak Parti’nin Diyarbakır Kayapınar Belediye Başkan Adayı olmuş fakat seçilmemişti. 2022’de taktığı CHP rozetini takan Nasıranlı, 14 Mayıs seçimlerinde milletvekili adayı gösterildi fakat seçilemedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.