Tanju Özcan: Kılıçdaroğlu’nu Atatürk’ün koltuğundan kaldırmak için yürüyorum

Kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Ankara'ya yürüyüş kararı alarak, 'Kemal Kılıçdaroğlu’nu, Atatürk’ün koltuğundan kaldırmak için yürüyorum' dedi.

Siyaset 24 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, partisi tarafından 2’nci kez ‘kesin ihraç’ talebiyle yüksek disiplin kuruluna sevk edildi. Bunun üzerine Özcan, 3 Temmuz’da ‘Değişim ve Adalet’ yürüyüşü başlatacağını açıkladı. Özcan, “13 senedir bu basiretsiz, beceriksiz, işine gelince milliyetçi, işine gelince muhafazakar, işine gelince liberal olan, tek adam rejimine son veremediği halde koltuktan kalkmak istemeyen Kemal Kılıçdaroğlu’nu, Atatürk’ün koltuğundan kaldırmak için yürüyorum” dedi.

Özcan’ın Mansur Yavaş iddiasına yanıt

Tanju Özcan’ın Mansur Yavaş Meral Akşener’e kazık attı sözüne de taraflardan cevap geldi.
Özcan’ın iddialarına İYİ Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Başdanışman Kürşad Zorlu, Twitter hesabından yanıt verdi:
” Dün kamuoyuna yansıdığı üzere Bolu Belediye Başkanı Sn.Tanju Özcan katıldığı bir TV yayınında Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş’a yönelik gerçek dışı iddia ve açıklamalarda bulunmuştur. Sayın Özcan’ın burada tekrarlamaya lüzum görmediğimiz söz konusu iddiaları tamamen yalandır.”

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin de bir açıklama yaptı. Gültekin, şu ifadeleri kullandı:
“Eğer bu iftira gerçek olsaydı Sayın Meral Akşener kendisine ‘kazık atmış’ bir kişiye etkili ve yetkili bir görev talep etmezdi. Ayrıca Sayın Meral Akşener ve Başkanımız Sayın Mansur Yavaş birlikte onlarca miting yaptı. Bir ‘kazık atma’ durumu söz konusu olsaydı doğal olarak bu çalışmalar da yapılamazdı. Bizim bu tür mesnetsiz ifadelere ve dedikodu siyasetine daha fazla ayıracak vaktimiz yok. Hayal dünyasının esaretindeki kişileri muhatap alarak onlara daha fazla değer katma niyetimiz de yok. Siyaseten mikrop saçan bu anlayışın ortadan kalkması dileğiyle konuyu burada noktalıyoruz.”

Tanju Özcan, “Meral Akşener’in 3 Mart’ta yediği bir siyasi kazık var. Mansur Yavaş’ın oyununa geldi. Meral hanım gibi tecrübeli bir siyasetçi, birileriyle görüşmeden çıkar mı… Yavaş önce adaylık teklifini kabul etti. Akşener de çıktı ‘Masadan kalkıyorum, kendim yürüyeceğim’ dedi, olayın özü bu. Sonra en geç saatte ‘Yanındayız’ tweet’ini attı” demişti.

Disipline sevk edilen Tanju Özcan: BaşkaldırıyorumDisipline sevk edilen Tanju Özcan: Başkaldırıyorum

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.