Kılıçdaroğlu’na gazeteci kökenli yeni danışman

Yakın zamanda tüm danışmanlarının görevine son veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni danışmanı gazeteci Özgür Yici oldu. Yici’nin Tuncay Özkan’a yakın bir isim olduğu biliniyor.

Siyaset 20 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Mayıs seçimlerindeki yenilginin ardından partisinde ve parti tabanında yükselen “değişim” seslerine ilk önce MYK’yı değiştirerek ve kurultay takvimini belirleyerek cevap veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sonrasında 4 Haziran’dan önce ataması yapılan yaklaşık 80 danışman ve başdanışmanın da görevine son vermişti.

Gerçek Gündem’in CHP kaynaklarından edindiği bilgilere göre, Kılıçdaroğlu dün iki danışman ataması gerçekleştirdi.

Yazılı ve dijital medyada hatrı sayılır tecrübe

Kılıçdaroğlu, eski Sabah.com.tr’nin Genel Yayın Yönetmenliğini yapan Özgür Yici’yi danışman olarak görevlendirdi. Yici, KRT TV ve ANKA’nın da sahibi olan Güneşim Medya bünyesinde İkinci Yüzyıl isminde gazetenin de Genel Yayın Yönetmenliğini yaptı. Gazete, dijitalde yaşamını sürdürdü. Özgür Yici aileden CHP’li. Babası Özkal Yici Erdal İnönü’yle beraber SODEP kurucuları arasında yer alıyor. Ardından CHP’de üç dönem PM üyeliği yaptı.

Yici’nin Tuncay Özkan’a yakın olduğu biliniyor.

CHP Genel Başkanı’nın ayrıca, eski milletvekili Engin Özkoç’u da danışman olarak görevlendireceği ancak henüz atamasını imzalamadığı ileri sürüldü.

'Değişim' başkanlık koltuğunun etrafında oyalanıyor‘Değişim’ başkanlık koltuğunun etrafında oyalanıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.