Şanlıurfa Belediyesi sınırdışına açıldı: Suriye’ye 7.8 milyonluk temiz su ihalesi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Suriye'de kuyu ve içme sularının temizliğini yapmak için ihale açtı. Bedeli Belediye bütçesinden karşılanacak olan ihaleyi özel bir firma kazandı.

Gündem 26 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde güvenli bölgeler kurmasının ardından birçok alanda ve konuda bakanlıkların il müdürlükleri ve yatırım izleme koordinasyon merkezleri tarafından ihaleler yapıldı.

Ancak ilk kez bir büyükşehir belediyesi Resulayn ve Telabyad için ihale düzenledi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ŞUSKİ) Suriye’nin Resulayn ve Telabyad kentlerindeki “kuyularda ve yeraltı su kaynaklarında ve depolarda klorlama sisteminin monte edilmesi alım işi” için ihale açtı.
4 Aralık 2023 tarihinde onaylanan ihaleyi 7 milyon 843 bin liraya Avsumay Evsel ve Endüstriyel Arıtma Sistemeleri  adlı firma kazandı.

Vizyon Urfa, ihale Suriye’ye

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığına bağlı ŞUSKİ internet sitesinde vizyonunu şöyle açıklıyor:
“Şanlıurfa halkına kesintisiz, kaliteli, ekonomik ve uluslararası standartlarda sağlıklı içme ve kullanma suyu temin ederek, oluşan atıksuyu çevreye ve insan sağlığına zarar vermeden uzaklaştırmak.”

Ancak Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bu ihaleyle ülke dışına da açılmış oldu. EKAP’ta işin yapılacağı yer olarak ise Şanlıurfa yazılıyor. Ama iş Şanlıurfa dışında yapılacak.

Kanalizasyon olmadığı için çocuk boğuldu

Öte yandan Şanlıurfa kanalizasyon sorunlarıyla sık sık gündeme gelen bir kent. Geçen mart ayında sel felaketi ile gündeme gelmişti. Dere yataklarının taşması ile şehir adete göle dönmüştü. Son olarak CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin Harran ilçesi Duran mahallesine kanalizasyon sistemi kurmadığı için bir çocuğun boğularak öldüğünü duyurdu. Tanal sosyal medya hesabından “Dün Şanlıurfa Harran ilçesine bağlı Duran Mahallesi’nde acı bir hadise yaşandı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin kanalizasyon sistemi kurmadığı mahallede, vatandaşların atık suları toplamak için evlerinin önünde kazdığı lağım çukuruna düşen üç yaşındaki Taha Ç. yaşamını yitirdi. İtfaiye aracı yardımıyla suyu boşaltılan çukurdan yavrumuzun cansız bedeni çıkarıldı” dedi.

Şanlıurfa Valisi isyan etti: Çağrı yapacak bir şey kalmadıŞanlıurfa Valisi isyan etti: Çağrı yapacak bir şey kalmadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.