Şanlıurfa’da ‘Ensar’ protestosu: ’45 çocuğu koruyamayan müdür görevden alınsın’

Karaman'da 45 çocuğun istismara uğramasıyla ilgili hakkında soruşturma açılan Asım Sultanoğlu’nun Şanlıurfa İl Eğitim Müdürü olarak atanmasına tepki gösteren Emine Gizem Çetiner, 56 gündür oturma eylemi yapıyor. Çetiner, atama geri alınana kadar eylemlerin sürdüreceğini belirtiyor.

Gündem 4 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Karaman’da 2016 yılında 45 erkek çocuğun cinsel istismara maruz bırakılmasıyla başlatılan Ensar Vakfı Davası’nda hakkında soruşturma açılan 3 yöneticiden biri olan Asım Sultanoğlu, 7 Ağustos’ta Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü olarak atandı. Sultanoğlu’nun, İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanmasına siyasi partiler ve bazı Sivil Toplum Kuruluşları (STK) tepki gösterdi.

Atamaya tepki gösterenlerden biri de Şanlıurfalı Emine Gizem Çetiner’di. Çetiner 56 gündür Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yapıyor.

Her gün 16.30’dan 18.00’e kadar oturma eylemini sürdüren Çetiner, “Çetiner, atama geri alınana kadar eylemlerine devam edeceğim. Bir insan olarak buradayım, bir siyasi kimliğim yok” dedi.

‘Siyasi partiler ve STK’lardan gerekli desteği görmüyoruz’

10Haber’e konuşan Çetiner atama kararına tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“Yaklaşık 7 yıl önce Karaman’da Ensar Vakfı’na ait bir yurtta 45 erkek çocuğu tecavüze uğramıştı. Dönemin Karaman İl Milli Eğitim Müdüür olan Asım Sultanoğlu o dönem aynı zamanda Ensar Vakfı yöneticisiydi. Çocuklara tecavüz eden müdürle boy boy fotoğrafları çıkmıştı. 45 çocuğun hayatı kararırken sorumluluğu olanların görevlerine devam etmemeleri için buradayım.”

Şanlurfa halkının kendisine yönelik tepkilerini sorduğumuz Çetiner, olumsuz bir tepki almadığını aksine olumlu geri dönüşler olduğunu belirterek, “Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve siyasi partilerden gerekli desteği göremedim. Tweet atmanın yeterli olmayacağını düşündüğüm için burada tek başıma eyleme başladım. Tek bir talebim var Asım Bey’in istifa etmesi gerekir, ya da görevden affını istemesi…” dedi.

‘Ak Partili yetkileri bakandan sonra tebriğe gitti’

Asım Sultanoğlu’na Milli Eğitim Bakanı, Şanlurfa’ya gelip sahip çıktıktan sonra Ak Partili milletvekilleri ve yöneticilerin sahip çıktığını söyleyen Çetiner, “Milli Eğitim Bakanı buraya geldiğinde bu duruma karşı tepki göstermek istedik ancak ulaşamadık. Yusuf Tekin, buraya gelmeden önce Ak Parti milletvekilleri bile müdüre tebriğe gitmezken bakan gelip müdüre sahip çıkınca tebrik kuyruğuna girdiler” diye konuştu.

Halep'ten İstanbul'a 13 yaşındaki FC'nin cinsel istismar davasıHalep’ten İstanbul’a 13 yaşındaki FC’nin cinsel istismar davası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.